Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Oaza mira tik uz zagrebačku metropolu

Zabava na svetonedeljskim jezerima

Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Na jezerima se redovito održavaju zabavne manifestacije, a posebno je uzbudljivo bilo protekla tri vikenda

Svetonedeljska jezera privlačna su oaza mira nadomak metropole. Jezera Rakitje, Orešje, Strmec i Kerestinec privlače ribolovce rekreativce, ali i one sportske, a poprišta su i raznih zabavnih aktivnosti.

Osobito je jezero Rakitje poprište međunarodnih natjecanja, a i kamp Zagreb privlači brojne turiste iz inozemstva svojim smještajnim kapacitetima kao i brojnim mogućnostima poput panoramskih konjičkih tura oko jezera i najma bicikala kojima je moguće krenuti u istraživanje brojnih ljepota svetonedeljskog kraja.

Na sastanku je dogovoreno da će se ista karta moći koristiti za bus i za vlak Potpisan sporazum između grada Svete Nedelje i HŽPP-a Na korak smo do jeftinijeg prijevoza

Na jezerima se redovno održavaju zabavne manifestacije, a posebno je uzbudljivo bilo protekla tri vikenda. Tako je na jezercu Kipišće koje se nalazi u središtu naselja Strmec 25. i 26. kolovoza održan drugi Strmec Fest. Riječ je o zabavno-kulturno-sportskoj manifestaciji uz bogati glazbeni program i nastupe mažoretkinja, kuburaša i old-timer bajkera. Brojni domaći i posjetitelji iz susjednih gradova posjetili su manifestaciju, a unatoč lošem vremenu, zabava je potrajala do dugo u noć. Devetnaesta po redu svetonedeljska Fišijada također je održana na jezerima, a radi se o jednoj od najvećih manifestacija u Zagrebačkoj županiji.

Najbolji fiš birao se u žestokoj konkurenciji, a u najvećem kotlu u Hrvatskoj zapremnine 600 litara kuhao se veliki fiš za sve sudionike. Nagrada za najbolji pripala je ekipi restorana Đeram pod vodstvom vlasnika Josipa Kitanovića u Velikoj Kopanici. Već sutradan, kod jezera Orešje održana je druga utrka 9zarez99, ili, kako se obično naziva, utrka s popustom. U utrci je sudjelovalo oko 150 natjecatelja svih dobnih skupina. Sve sudionike na cilju dočekala je medalja, a nakon utrke slijedila je mala zakuska te podjela vrijednih nagrada.

Zagrebačka županija Nova školska godina Trosmjenska nastava konačno odlazi u povijest