Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisan sporazum između grada Svete Nedelje i HŽPP-a

Na korak smo do jeftinijeg prijevoza

Na sastanku je dogovoreno da će se ista karta moći koristiti za bus i za vlak
Foto: Grad Sveta Nedelja
Realizacija sporazuma provodit će se u dvije faze kojima se uvodi integriran autobusni i željeznički prijevoz te gradi nova pruga

Gradonačelnik Dario Zurovec potpisao je u ime grada Svete Nedelje sporazum s HŽ Putničkim prijevozom (HŽPP) o dugogodišnjoj suradnji na razvoju javnog integriranog prijevoza. Svrha ovog sporazuma je da se njegova realizacija provodi kroz dvije faze. U prvoj fazi se planira uvesti javni gradski autobusni prijevoz integriran s javnim željezničkim prijevozom, što znači da će se putnici moći koristiti istom kartom za autobus i za vlak, čime će doći do značajne uštede za putnički prijevoz. U drugoj fazi kroz zajedničku inicijativu Grada Svete Nedelje i HŽPP-a planira se gradnja željezničke pruge i stajališta od Podsuseda do grada Svete Nedelje što je izgledno u financijskom razdoblju Europske unije 2021. - 2027. godine.

Osnovna škola Sveta Nedelja Potpisan ugovor vrijedan 9 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja Uštedom energije imamo više sredstava za ulaganje u kvalitetno obrazovanje

– Iznimno sam zadovoljan što smo ovom perspektivnom suradnjom još jedan korak bliže rješavanju problema javnog prijevoza u našem gradu. Nakon što smo izradili elaborat javnog prijevoza i osigurali sredstva u proračunu za sufinanciranje javnog prijevoza, sada smo ovim sporazumom s HŽPP-om još bliže konačnom cilju, a to je bolji i jeftiniji javni prijevoz u Svetoj Nedelji – rekao je gradonačelnik grada Svete Nedelje.

Zamjenik gradonačelnika također je iskazao svoje zadovoljstvo ovom suradnjom te istaknuo da će promjene doći sporije, no one su sigurne i pozitivne.

energetska obnova Energetska obnova Za “zelene” škole, vrtiće i kazališta

– Mogu sa zadovoljstvom reći da se polako, ali sigurno približavamo našem cilju, a to je bolji i jeftiniji javni prijevoz za naše građane na dugoročno održivom sustavu javnog prijevoza. Rješenje nije jednostavno ni brzo, no svakim danom nam je sve bliže. Siguran sam da ćemo svi u konačnici biti znatno zadovoljniji javnim prijevozom nego što smo danas – komentirao je sporazum zamjenik gradonačelnika Davor Nađi. 

Nova vozila Hitne pomoći Dodijelila Županija Nova četiri vozila Hitne pomoći