Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Osigurano 550.000 kuna

Zadarska županija za svako novorođeno dijete isplaćuje 400 kuna

Stipe Zrilić, zadarski župan
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ovo će biti četvrta godina da se iz županijskog proračuna na ovaj način pomaže roditelje, a tijekom ove godine naknada je isplaćena za 1200 korisnika

Zadarska županija i u idućoj godini isplaćivat će naknade za svako novorođeno dijete, a iznos naknade ostaje isti kao i ovogodišnji - 400 kuna po djetetu.

Za ovu je namjenu iz proračuna osigurano 550.000 kuna, izvijestili su iz Zadarske županije. Ovo će biti četvrta godina da se iz županijskog proračuna na ovaj način pomaže roditelje, rečeno je jutros na 53. kolegiju župana Stipe Zrilića. Zahtjev za dodjelu novčane pomoći treba dostaviti do 15. siječnja. Tijekom ove godine naknada je isplaćena za 1200 korisnika. Župan Žilić donio je odluku i o sufinanciranju projekta Energetske obnove Opće bolnice Zadar – sanaciju kotlovnice, odluku o sufinanciranju   projekta energetske učinkovitosti Strukovne škole Vice Vlatković.

Odobrena je mjera energetske obnove obiteljskih kuća u Zadarskoj županiji, a na javni poziv je pristiglo 55 prijava vlasnika kućanstava, od čega je prihvaćena 41 prijava. Odlučeno je i da će Zadarska županija financijski poduprijeti udrugu Prospero iz Gračaca u iznosu od 10.000 kuna. Župan je danas odobrio i potpore iz područja ruralnog razvoja za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 353.000 kuna za 42 zahtjeva.