Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Borba protiv koronavirusa

Zadovoljni što nema novooboljelih u zdravstvenom sustavu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ-a, dožupan Roman Rosavec, osvrnuo se i na otvoreno pismo gradonačelnika Petrinje

Župan Ivo Žinić istaknuo je da je broj oboljelih na području Sisačko-moslavačke županije zadovoljavajući i na razini kakvu su očekivali.

Pomoć poljoprivrednim gospodarstvima Na županijskoj online tržnici više od 60 kategorija proizvoda

– Zadovoljan sam što u našem sustavu, bolničkom i zdravstvenom, nemamo više novih pozitivnih osoba. Imali smo slučajeva gdje je samo jedna pozitivna osoba izbacila iz stroja gotovo 40 zdravstvenih djelatnika. Naš sustav funkcionira, kao i Stožer civilne zaštite. Negdje je kompletan stožer u karanteni i izolaciji. Zadovoljni smo tim mjerama i kako to ljudi, koji su odgovorni, vode. Još jednom pozivam sve stanovnike da se pridržavaju svih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite – rekao je župan nakon redovne sjednice koordinacija lokalnih stožera civilne zaštite.

– Moram izraziti zadovoljstvo što, bez obzira na poteškoće, imamo i dovoljno opreme – dodao je.

Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec osvrnuo se na otvoreno pismo koje je Stožeru uputio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u kojem je ponudio da Grad Petrinja financira otvaranje i opremanje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo naše županije u kojem bi se obavljala testiranja na COVID-19.

Borba s covid-19 Pomoć zdravstvu i gospodarstvu u županiji

– Nije baš prikladno u ovim trenucima, kroz medijska istupanja i otvorena pisma, ostvarivati tu suradnju. Želim istaknuti da ulažemo goleme napore kako bismo nadopunili tu opremu, kako bismo laboratorij opremili svim adekvatnim sredstvima, opremom i ljudstvom kako bi on počeo što prije i bio u mogućnosti raditi testiranja za sve građane Sisačko-moslavačke županije, a po potrebi i za sve ostale iz okolnih županija – istaknuo je Rosavec.