Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 27 pregleda
modernizacija i unapređenje poslovanja

Zagorski poduzetnici povukli 1,6 milijuna kuna EU sredstava

tvornica
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
'Dobivena sredstva doprinijet će povećanju konkurentnosti  naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije - dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba', rekao je župan Željko Kolar

Sedam zagorskih poduzetnika, uz pomoć Zagorske razvojne agencije, uspješno je povuklo 1,6 milijuna kuna potpora iz E-impulsa. Cilj je bio jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga. Glavne aktivnosti projektnih prijedloga poduzetnika odnose se na modernizaciju i unapređenje poslovanja što će doprinijeti povećanju konkurentnosti poduzetnika na domaćim i stranim tržištima.

Zagorska razvojna agencija sudjelovala je u pripremi projektnih prijedloga na predmetni natječaj za sedam poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije, koji su tražili 3.003.632,97 kuna potpora, dok ukupna vrijednost odobrenih potpora iznosi 1.596.988,84 kuna.

"Ovo je samo još jedan dokaz koji potvrđuje da Zagorska razvojna agencija u povlačenju bespovratnih EU sredstava pruža kontinuiranu podršku, ne samo Krapinsko-zagorskoj županiji te gradovima i općinama, već i zagorskim poduzetnicima. Dobivena sredstva doprinijet će povećanju konkurentnosti naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije - dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba. Zagorska razvojna agencija i dalje će im biti na raspolaganju u povlačenju EU sredstava na budućim natječajima", rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, priopćili su iz Županije.