Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
natječaj otvoren do 30. studenoga

Zagrebačka županija: 6,2 milijuna kuna poljoprivrednih potpora male vrijednosti

poljoprivreda
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100.000 kuna

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 6,23 milijuna kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu, objavili su u petak iz Županije napominjući da je natječaj otvoren do 30. studenoga.

Besplatni udžbenici za osnovce Sporazume je prošli tjedan potpisao župan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima Besplatni udžbenici dočekat će osnovce prvog dana škole

Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100.000 kuna. 

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.

Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva itd.

Korisnici županijskih potpora mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koje su ovisno o potpori na koju se prijavljuju upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te poduzetnici koji otkupljuju mlijeko na području općina Žumberak i Krašić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da svoje prijave i propisane obrasce dostave preporučenom poštom najkasnije do 30. studenoga na adresu Županije.

Rakitovec Srebrni ekostatus OŠ 'Rakitovec' od recikliranja učenicima plati put na izlete