Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Bespovratne potpore

Zagrebačka županija dodjeljuje 200.000 kn poduzetnicima za usluge pisanja EU projekata

novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Maksimalni iznos potpore koji jedan poduzetnik može ostvariti je do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 20.000 kuna

Zagrebačka županija objavila je da će bespovratno dodijeliti 200.000 kuna mikro, malim i srednjim poduzetnicima sa svog područja za pokriće tehničke pomoći i ostalih konzultantskih usluga u prijavi i provedbi projekata koji će se financirati sredstvima EU. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do utroška sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2016. godine.

"Ovim potporama želi se ojačati konkurentsku sposobnost poduzetnika s područja Zagrebačke županije te ih poticati na prijavu i korištenje sredstava fondova i programa Europske unije, ali i povećati broj uspješno pripremljenih i prihvaćenih projekata županijskih poduzetnika", poručuju iz Zagrebačke županije.

Potpore će se dodjeljivati za stručnu pomoć konzultanata za usluge pisanja prijave projekata na natječaje u okviru operativnih programa Republike Hrvatske koji će se financirati iz fondova i programa Europske unije.

Tko sve može podnijeti prijavu?

Prijavu mogu podnijeti subjekti malog gospodarstva i to prema sljedećim uvjetima natječaja; prijavitelj mora imati sjedište na području Zagrebačke županije, podmirene obveze prema zaposlenima te da u trenutku podnošenja prijave na natječaj već imaju ugovorenu, naručenu ili u izradi uslugu tehničke pomoći u smislu ovog natječaja. Vrlo je važno, ističu iz Županije, da se prijavljeni projekt ne sufinancira drugim potporama koje dodjeljuje Zagrebačka županija i ostali davatelji državnih potpora.

Maksimalni iznos potpore koji jedan poduzetnik može ostvariti je do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 20.000 kuna, pri čemu treba naglasiti da se jednom poduzetniku temeljem ovog natječaja može dodijeliti samo jedna potpora.

Gdje poslati prijavu?

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane mikro, male i srednje poduzetnike s područja županije da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnicu na 6. katu.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasce možete vidjeti ovdje, a mogu se podići i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije, soba 25. Za više informacija prijavitelji se mogu obratiti na broj telefona 01/6009-457, telefax 6009-488 ili putem e-maila na: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr.