Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Naglasak na izradi županijskog Socijalnog plana za trogodišnje razdoblje

Za provedbu novog projekta Zaželi županija daje 65.000 eura

ČLANOVE Savjeta o planiranim je aktivnostima upoznala Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje
Foto: Zagrebačka županija

Savjet za socijalnu skrb Zagrebačke županije održao je svoju 5. sjednicu na kojoj su članovi usvojili Izvješće o radu za 2023. godinu i Plan rada Savjeta za socijalnu skrb Zagrebačke županije za 2024. godinu. U novom Planu rada županijskog Savjeta najveći naglasak stavljen je na izradu Socijalnog plana Zagrebačke županije za trogodišnje razdoblje.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak upoznala je članove Savjeta o planiranim aktivnostima Zagrebačke županije u području socijalne skrbi i hrvatskih branitelja za 2024. godinu. Istaknula je natječaje namijenjene braniteljskim udrugama, zatim udrugama i drugim neprofitnim organizacijama čije područje djelovanja je zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja, dodjelu jednokratnih novčanih pomoći. Osvrnula se i na program "Pomoć u kući" koji Zagrebačka županija provodi na području općina Žumberak, Pokupsko i Pisarovina. Riječ je o pomoći druge osobe koju, prema procjeni centra za socijalnu skrb, mogu dobiti starije osobe zbog tjelesnog, mentalnog, intelektualnog ili osjetilnog oštećenja te privremenih ili trajnih promjena u zdravstvenom stanju.

Posebno je istaknula novi projekt – pomoć u provedbi programa "Zaželi – prevencija institucionalizacije" za što je u proračunu Županije osigurano 65 tisuća eura namijenjenih za božićnice i regres ženama koje gradska društva Crvenog križa planiraju zaposliti na programu.

O dvorani u Bregani priča se otkako sam pohađala osnovnu školu, kazala je P. Škrobot. Izrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a projekt Kapaciteti se šire, Bregana dobiva novu dvoranu Za gradnju škola i vrtića milijunska sredstva iz EU fondova IREKS AROMA, jedan od vodećih gospodarskih subjekata u Jastrebarskom, novom investicijom od četiri milijuna eura uskoro će dobiti novi veliki skladišni prostor kojim će racionalizirati poslovanje te brže i ekonomičnije reagirati na potrebe svojih kupaca U drugoj fazi ugradnja solarnih panela Investicija od 4 mil. €: Kod nas rade dvije ili više generacija iz istih obitelji POTPISANI UGOVORI su iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije 2020.-2025., a riječ je o potporama kroz dvije mjere – Poduzetnici početnici i Žene poduzetnice Građevinarstvo i uslužno-zanatske djelatnosti Uručeni ugovori poduzetnicima početnicima i poduzetnicama