Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
U drugoj fazi ugradnja solarnih panela

Investicija od 4 mil. €: Kod nas rade dvije ili više generacija iz istih obitelji

IREKS AROMA, jedan od vodećih gospodarskih subjekata u Jastrebarskom, novom investicijom od četiri milijuna eura uskoro će dobiti novi veliki skladišni prostor kojim će racionalizirati poslovanje te brže i ekonomičnije reagirati na potrebe svojih kupaca
1/2
Foto: Jastrebarsko
Jaskanska tvrtka danas zapošljava više od 140 djelatnika, a otvorenjem novog logističkog i skladišnog prostora, otvorit će, kako se najavljuje, i nova radna mjesta

IREKS AROMA, jedan od vodećih gospodarskih subjekata u Jastrebarskom, novom investicijom od četiri milijuna eura uskoro će dobiti novi veliki skladišni prostor kojim će racionalizirati poslovanje te brže i ekonomičnije reagirati na potrebe svojih kupaca. U drugoj fazi investicije planirana je i ugradnja solarnih panela.

Povoljna i poticajna klima

Jaskanska tvrtka danas zapošljava više od 140 djelatnika, a otvorenjem novog logističkog i skladišnog pogona, otvorit će i nova radna mjesta. IREKS AROMA nasljednik je poduzeća Chromos Aroma, osnovanog početkom pedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon privatizacije 90-ih Chromos Aroma postaje tvrtka kćer IREKS-a iz Kulmbacha, jednog od vodećih proizvođača poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo. U svojem se poslovanju oslanjaju i na lokalnu radnu snagu.

– IREKS AROMA je stabilan poslodavac koji kontinuirano ulaže znatna sredstva u razvoj zaposlenika. Oslonac radne snage je lokalno stanovništvo iz Jastrebarskog i okolnih naselja. Imamo slučajeva da su kod nas u poduzeću zaposlene dvije generacije ili više njih iz istih obitelji, a nije rijetkost ni da pojedini zaposlenici navrše i više od 40 godina radnog staža u IREKS AROMI. Situacija s pronalaskom radne snage svakako je izazovna, ali i dalje smatramo da možemo privući i zadržati lokalnu radnu snagu – kaže direktor Krešimir Bošnjak.

Foto: Jastrebarsko

Ističe zadovoljstvo gospodarskom klimom u Jastrebarskom u kojem postoji i jaka gospodarska zona.

– Gospodarska klima u Jastrebarskom je prema našem iskustvu vrlo povoljna i vrlo poticajna za poslovanje. Željeli bismo ovim putem pohvaliti suradnju s gradskim i županijskim službama koje su nam prilikom izvođenja ove i prijašnjih investicija bile na maksimalnom raspolaganju i često pomagale savjetom i iskustvom. Istaknuli bismo i odličnu prometnu povezanost Jastrebarskog koje se nalazi na najvažnijim prometnim pravcima u ovom dijelu Europe – dodao je.

Kao i drugi gospodarski subjekti, u svom poslovanju trebaju i logističare, a upravo na obrazovanju tog kadra radi se povezivanjem gospodarstva i obrazovanja tako što je uveden jedinstveni obrazovni smjer tehničara za logistiku i špediciju u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Reakcija školskog sustava

– Odluku o uvođenju programa tehničar za logistiku i špediciju smatramo odličnom odlukom koja je jedan od nažalost rijetkih primjera promptnog reagiranja školskog sustava na potrebe tržišta rada. Na lokalnom tržištu rada trenutačno postoji veliki manjak radne snage sa specifičnim vještinama i znanjima u logistici. Logistika je u potpunosti već povezana sa različitim IT sustavima, a u skoroj budućnosti očekujemo i veći napredak što se tiče automatizacije logističkih procesa – kažu u tvrtki.

Obnova šetnice bijelog bora u perivoju dvorca Erdödy važan je korak prema stvaranju još ugodnijeg okruženja za naše građane, kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel Završena obnova perivoja dvorca Erdödy u Jastrebarskom Obnovljena šetnica – posađene 44 sadnice autohtonog bijelog bora Sanja Bošnjak Uručeno 55 predmeta Bolje upravljanje nekretninama Matija Posavec Podrška obrtnicima Broj obrta raste, Županija nastavlja s pomaganjem