Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Podrška obrtnicima

Broj obrta raste, Županija nastavlja s pomaganjem

Matija Posavec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak potpisali su sporazum kojim se nastavlja suradnja i potpora koju Županija 15 godina pruža obrtnicima. Riječ je o financijskoj podršci za promotivne aktivnosti na sajmovima diljem Hrvatske i u inozemstvu, a te aktivnosti igraju važnu ulogu u uspješnosti na tržištu.

– Imamo 1751 obrt, a broj kontinuirano raste. Uz ova sredstva za promotivne aktivnosti, nastavljamo i s drugim oblicima podrške kojima direktno utječemo na otpornost i konkurentnost naših obrtnika – rekao je župan te posebno naglasio važnost ulaganja u stipendije učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja. 

NA PROMOCIJI koja se održala u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se 100-tinjak sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti Edicija predstavlja dio povijesti sporta Zagrebačke županije Na 500 stranica monografijeo 25 godina sportskih udruga i saveza KROZ PRIGRADSKO naselje Tenja na timarenim i uređenim lipicancima prošli su jahači u narodnim nošnjama Gradonačelnik Radić na 17. kulturno-turističkoj manifestaciji Pokladno jahanje Tradicija dulja od 200 godina privlači turiste iz cijele Hrvatske U PARKU PRIRODE koristi se visoka tehnologija i modeli umjetne inteligencije u biomonitoringu faune i flore Zavidni rezultati i novi projekti Kopački rit ruši rekorde u posjećenosti i prihodima