Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Prijam Županije u međunarodni savez dobio jednoglasnu podršku

Zagrebačka županija postala je članica Saveza Alpe-Jadran

Foto: Zagrebačka županija
Uz Zagrebačku i Varaždinsku županiju, u Savez su uključene i Međimurska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Istarska te Primorsko-goranska županija

Savez Alpe – Jadran najstarija je organizacija Srednje Europe koja okuplja regije iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a sada mu se pridružila i Zagrebačka županija. Potvrđeno je to na sastanku Vijeća Alpe-Jadran u Varaždinskoj županiji koja je u protekle četiri godine predsjedala Savezom.

U ime Zagrebačke županije sjednici Vijeća nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je tom prigodom istaknuo kako će s obzirom na sličnost i blizinu regija suradnja doprinijeti razvoju i razmjeni iskustava na društvenom i gospodarskom nivou, posebice pri provedbi zajedničkih projekata iz područja kulture, turizma i sporta.

– Zahvaljujemo na jednoglasnoj podršci prijmu Zagrebačke županije u Savez. Vjerujem da ćemo aktivnim radom i angažmanom doprinijeti još boljoj suradnji te bržem i kvalitetnijem razvoju naših regija – rekao je Kolarec.

Uz Zagrebačku i Varaždinsku županiju, u Savez su uključene i Međimurska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Istarska te Primorsko-goranska županija.

Predsjedanje Savezom sada je službeno preuzela Štajerska, a novi predsjedatelj  Christopher Drexler zahvalio je varaždinskom županu Anđelku Stričaku na suradnji i donošenju Strategije Saveza Alpe – Jadran.