Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PROMIČE SE MALO OBRTNIŠTVO

Zagrebačka županija puna je majstora od zanata

Zagrebačka županija puna je majstora od zanata
Foto: Visit Zagreb
Osim što će biti predstavljeni proizvodi i proizvođači, u planu je i nagradni natječaj koji se može pratiti na webu i Facebooku TZZŽ-a.

Ručno rađeni adventski vijenci, ili možda pomno pripremljene božićne delicije. Ukrasi za bor koje je pripremila pedantna ljudska ruka i ljekoviti proizvodi iz kućne radinosti. Neke su to od unikatnih proizvoda koje ususret blagdanima i božićnom darivanju Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavlja akcijom “Božićna čarolija u vašem domu”.

Vir pomoć socijalno ugroženima Obrtnicima i tvrtkama smanjena davanja u periodu od dvije godine

Cilj ove akcije je, naročito u ovo božićno vrijeme, približiti i potaknuti na kupnju originalnog, ručno i pažljivo izrađenog dara koji nastavlja i oplemenjuje bogatu baštinu svog kraja. Također, cilj je i kupnjom lokalnih proizvoda malih obrtnika, umjetnika i manufaktura iz zagrebačke okolice dati im vjetar u leđa, naročito u ovoj neizvjesnoj ekonomskoj situaciji.

– Zagrebačka županija bogata je majstorima od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji prirodne resurse svog zavičaja pretvaraju u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni – istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Boris Lukovnjak Obrtnička komora Međimurske županije Unatoč pandemiji diljem županije radi stotinjak novih obrta više nego u 2019.

Akcija, koja će trajati sve do Badnjaka, okuplja lokalne proizvođače prirodne kozmetike, zdrave hrane, ljekovitih pripravaka, maštovitih ukrasa, neodoljivih slastica. Svi oni bit će predstavljeni u tematskim tjednim ciklusima. U trećem tjednu pod motom “Pripremite svoj blagdanski stol” bit će predstavljeni proizvođači domaće hrane, dok će u tjednu pred Badnjak i Božić biti otkrivene neke od “Slatkih tajni Zagrebačke županije”.

Osim što će biti predstavljeni proizvodi i proizvođači, u planu je i nagradni natječaj koji se može pratiti na webu i Facebooku TZZŽ-a.