Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Župan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore

Zahvaljujući ovim sredstvima unaprijedit ćemo poslovanje

storyeditor/2024-08-02/zag_a_foto_2.jpg
1/2
Foto: Zagrebačka županija Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima
Rebalansom proračuna Zagrebačka županija došla je do rekordnog iznosa bespovratnih potpora. Čak 3,5 milijuna eura ide za projekte gradova i općina

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima.

Jačanje gospodarstva

Od spomenutog iznosa najviše sredstava, odnosno 1,6 milijuna eura osigurano je kroz Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu za 32 projekta kojima se sufinancira izgradnja i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Za 33 projekta u gospodarstvu osigurano je gotovo 840 tisuća eura od čega 550.000 eura za opremanje poduzetničkih zona te 338.045 eura za sufinanciranje EU projekata. S ciljem gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnom području dodijeljeno je nešto više od milijun eura za 43 projekta.

Župan Stjepan Kožić zahvalio je gradovima i općinama koji osmišljavaju projekte i prijavljuju ih na javne pozive i natječaje Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima
Foto: Zagrebačka županija Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gradonačelnicima i načelnicima 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima

– Zahvaljujući ovim sredstvima gradovi i općine mogu realizirati svoje projekte kojima se jača gospodarstvo, potiče ravnomjeran razvoj svih dijelova županije te podiže razina kvalitete života građana. Rebalansom proračuna s početnih milijun eura, povećali smo sredstva za bespovratne potpore poduzetnicima na rekordnih 2,1 milijuna eura, čime se može pohvaliti rijetko koja županija. Zahvaljujući takvim rezultatima poslovanja poduzetnika, raste i županijski proračun čime smo u mogućnosti graditi škole, obnavljati ceste i općenito stvarati uvjete za kvalitetniji život svih naših stanovnika – istaknuo je Kožić.

Sinergija na svim razinama

Izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka županija prva županija u državi prema indeksu razvijenosti, a poduzetnici postižu zavidne rezultate te su zauzeli visoko drugo mjesto, odmah iza poduzetnika Grada Zagreba prema kriteriju ukupnih prihoda, prosječnoj neto plaći i izvozu. Na dodijeljenim potporama u ime svih poduzetnika početnika zahvalila je Valentina Mutak iz Vrbovca čiji se obrt bavi održavanjem i popravkom motornih vozila, a dobivenu potporu u iznosu od 2000 eura utrošit će za nabavu dvostupne dizalice.

– Imamo tri zaposlena djelatnika i tri praktikanta, a zahvaljujući ovakvoj potpori možemo unaprijediti svoje poslovanje – rekla je Mutak.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk također je zahvalio na dodijeljenim sredstvima te poručio kako je Zagrebačka županija predvodnik gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Podsjetio je na mnogobrojne mjere Vlade, važnost europskih sredstava, ali i kvalitetne programe i projekte jedinica lokalne i regionalne samouprave.

– Upravo sinergija svih razina vlasti, lokalne, regionalne i nacionalne preduvjet je uspjeha svake sredine pa i naše županije – zaključio je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

Gradonačelnica Petra Škrobot sa suradnicima je obišla te otvorila rukometno igralište i dječji park u Rudama Uredili i dječji park U Rudama otvoreno rukometno igralište storyeditor/2024-08-02/Tenis_1.jpg ITF teniski turnir u kategoriji do 18 godina U Vinkovcima više od 100 tenisača iz 25 država storyeditor/2024-08-02/VJ_foto.jpg Zbog neodgovornih pojedinaca Na novom igralištu uvodi se dodatan videonadzor