Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
O utjecaju koronakrize na gospodarstvo

Zajednički nastup za pomoć poduzetnicima

Foto: Kristijan Toplak
Za naše tri kreditne linije plaćat ćemo kompletnu kamatu poduzetnicima pa će ona za krajnje korisnike biti nula posto, podsjetio je župan Andrović

Utjecaj koronakrize na gospodarstvo: kako odgovoriti na izazove zdravstvene i gospodarske krize – uloga javnog i privatnog sektora, bila je tema panel-rasprave u dvorani Poduzetničkog inkubatora u Virovitici.

Najveći županijski projekti su u poljoprivredi Navodnjavanje i podzemno, a gradit će sušaru kakve još nema u nas

Župan Igor Andrović podsjetio je na mjere koje je pokrenula Virovitičko-podravska županija.

– Tu je jednokratna pomoć za poduzetnike do 2000 kuna, za one koji su bili zatvoreni. Došlo nam je oko 350 prijava. To su poduzetnici koji su morali platiti režije iako su bili zatvoreni i Županija im ovako pomaže. Osim toga, za naše tri kreditne linije plaćat ćemo kompletnu kamatu poduzetnicima pa će ona za krajnje korisnike biti nula posto. Uveli smo mjere za poljoprivrednike, mlade poljoprivrednike, poduzetnike, žene, mjere za zdravstvo i za njih smo povećali iznos.

Ravnateljica agencije VIDRA Emina Kovač istaknula je da su djelatnici VIDRA-e i Poduzetničkog inkubator VPŽ-a u vrijeme pandemije koronavirusa za poduzetnike besplatno pripremali projekte, ali i zahvalila računovođama s područja ove županije koji su im bili od velike pomoći pri pripremanju projekata.

Na županijskoj Skupštini o mjerama za ublažavanje krize Više novca za poljoprivredu, 100% će se financirati kamate kredita

– Mi nismo jedini koji smo pomagali poduzetnicima, mi smo bili samo produžena ruka jedne zajedničke priče niza potpornih institucija. I jučer i danas i u budućnosti, uvijek ćemo nastupati zajedno prema našim poduzetnicima kako bismo im olakšali period koji nam slijedi – poručila je Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.