Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ugovor Lekenika i ŽUC-a

Zajedno u obnovu cesta u Žažini i Donjem Vukojevcu

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ugovor su potpisali načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Mario Posavec

Potpisan je ugovor o sanaciji cesta u naseljima Donji Vukojevac i Žažina na području općine Lekenik. Ugovor su, u nazočnosti župana Ive Žinića, potpisali načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Mario Posavec.

Ključeve novih vozila djelatnicima je uručio župan Stjepan Kožić Županijske ceste nabavile četiri nova radna stroja

– Ovo je još jedan dokaz izuzetno dobre suradnje općine Lekenik i Sisačko-moslavačke županije. Ovom suradnjom općina će sufinancirati 50% investicije i modernizirati dvije ceste u Žažini i Donjom Vukojevcu. Ceste koje su sada u lošem stanju učinit ćemo kvalitetnijima kako bi bile sigurne za sve sudionike u prometu – rekao je na potpisivanju ugovora o sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih cesta na području općine Lekenik načelnik Ivica Perović.

Zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste Mario Posavec pojasnio je detalje ugovora.

– Prvo imamo izvanredno održavanje kolničkog zastora u Donjem Vukojevcu od 1650 metara u vrijednosti 457 tisuća kuna. Ovdje je planirana sanacija kolničkog zastora te sanacija ispuha i izrada bankina. Nakon toga imamo održavanje dijela kolničkog zastora ŽC 3156 u Žažini od 800 metara, a ukupna vrijednost radova je 306.960 kuna – pojasnio je Posavec.

Župan Božo Galić u obilasku gradilišta Radovi na cesti Prkovci – Babina Greda i kroz naselje Cerna za kvalitetniji život

Suradnja općina, gradova i Županije u obnovi prometnica je nužna, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zahvalivši Općini Lekenik na potpori ovom modelu financiranja održavanja i modernizacije prometnica.