Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Župan Božo Galić u obilasku gradilišta

Radovi na cesti Prkovci – Babina Greda i kroz naselje Cerna za kvalitetniji život

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Gradnja lokalne ceste od Prkovaca prema Babinoj Gredi zahtjevna je dionica jer se radi o 11,2 kilometra ceste. Vrijednost je projekta oko 20 milijuna kuna

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić obišao je gradilišta na lokalnoj cesti Prkovci – Babina Greda, koja je u izgradnji, te na dionici županijske ceste kroz naselje Cerna, koja je u rekonstrukciji, za koje je rekao da predstavljaju još jedan kamenčić u mozaiku slaganja prometa na području županije. Tom prilikom kazao je kako je cesta Prkovci – Babina Greda izuzetno bitna za ovaj dio županije, a posebno za Općinu Ivankovo, Babinu Gredu, Stare Mikanovce, Drenovce, Vođince, Jarminu…

Mještani čekaju gradnju mosta na Križnici Most će biti dugačak 134,90 i širok 8,85 metara, s pješačkom stazom uz obje strane za siguran prolaz

– Ovaj dio treba povezati s autocestom te tako omogućiti ljudima koji će koristiti ovu cestu kvalitetniji i bolji život. Ona ima i gospodarski značaj jer se na ovom pravcu radi melioracijski kanal, trasa budućeg kanala Dunav – Sava, radi se i na proizvodnji tople vode u Babinoj Gredi, električne energije i ljekovitih bazena – rekao je Galić.

Najveći projekt

Dodao je i kako su od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području županije i dva projekta izgradnje sustava navodnjavanja, vrijedna oko 72 milijuna kuna. – Imamo našu strategiju razvoja koja je jasno definirana te očekujemo i realizaciju državnih infrastrukturnih projekata kao što je Srijemska granična transverzala, cesta Županja – Vinkovci, obilaznica Vinkovci – Vukovar… – rekao je Galić. Ravnatelj Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije Željko Galić podsjetio je kako je najveći projekt ove Županijske uprave za ceste tijekom ove godine izgradnja lokalne ceste od Prkovaca prema Babinoj Gredi. Objašnjava kako se radi o zahtjevnoj dionici budući da se radi o 11,2 kilometra ceste. To je i financijski najveći projekt "težak" oko 20 milijuna kuna i financiran je kreditom. – Konačno će se nakon višegodišnjeg nadanja stanovnicima naselja Kladavac ostvariti želja da kroz svoje naselje dobiju asfaltiranu cestu. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine, ako to dopuste vremenske prilike, i završiti s radovima – istaknuo je Željko Galić.

Sjednica Gradskog vijeća Do kraja ljeta završit će se novi rotor u Garešnici

Radove na dionici kroz naselje Cerna obišao je i načelnik Općine Cerna Goran Begović koji je rekao da se radi o projektu na kojem su zajednički radili pune tri godine te da je konačno došlo i do njegove realizacije. – Ovo je samo jedan od većih infrastrukturnih projekata koji se trenutačno provode ili će se provoditi ove godine na području općine Cerna. Nadam se da će on predstavljati zamah za oživljavanje gospodarstva i ostanak mladih – rekao je Begović.

Konačno moguća egzistencija

Realizacijom ovoga dugo čekanog projekta zadovoljni su i sami mještani kojima se, kako kažu, konačno omogućavaju normalni uvjeti za život.

– Tisuće hektara šuma, plodnih ravnica oko naselja Kladavac i sve to na udaljenosti manje od sat vremena vožnje od šest velikih gradova: Đakova, Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Vukovara i Osijeka. Ta je cesta poveznica za sve. Ovdje ljudi žive više od 300 godina i nisu napustili ovaj kraj. Sada kada projekt završi i u bilo kojem od tih mjesta pronađu posao, mogu egzistirati, a dosad ni hitna pomoć nije mogla doći u naselje, pogotovo kad je kiša i blato – rekao je Kladavčanin Drago Vištica.

PETRINJA Počeli 2,5 milijuna vrijedni radovi na igralištima i svlačionici