Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PETRINJA

Počeli 2,5 milijuna vrijedni radovi na igralištima i svlačionici

1/4
Foto: Večernji list
Češko selo će ovime dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane

U Petrinji su započeli radovi na izgradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u prigradskom naselju Češko selo.

PETRINJA Donacija Dijabetičkom društvu za kupnju rijetkog uređaja

Ugovor o sufinanciranju radova, vrijedan 2,651.376,25 kuna, potpisali su gradonačelnik Darinko Dumbović i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u veljači ove godine, a rok za dovršetak radova je tri i pol mjeseca što znači da bi do studenoga igrališta i svlačionica trebali biti gotovi.

„Ovo je još jedan projekt kojeg financiramo iz našeg Intervencijskog plana pa pohvaliti timove koji to vode. Svi smo dali sve od sebe prilikom dolaska do europskih novaca i napraviti toliko projekata koji bi upotpunili život grada Petrinje, ali i u sredinama kao što su Kolonija, Češko selo, Mošćenica te Slatina.“ – rekao je gradonačelnik dodavši kako u tom Intervencijskom planu, koji se provodi u pet gradova RH kao pilot projekt na područjima pogođenima ratom, Petrinja nastoji aplicirati projekte ukupno vrijedne oko 200 milijuna kuna.

Koprivnica baš ima sreće s igralištima za najmlađe građane Igrališta vrijedna više od pola milijuna kuna darovali nepoznati dobrotvor i Ina

 „Češko selo će ovime dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu opravdava dobiveni status Grada-prijatelja djece.“ – zaključio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata u petrinjskoj gradskoj upravi.

Petrinja Gradnja vrtića i dječjih igrališta