Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Petrinja

Gradnja vrtića i dječjih igrališta

1/3
Foto: Večernji list
Izvođač radova na gradnji Dječjeg vrtića u Češkom selu, tvrtka Elektrocentar Petek, obvezuje se da će radove završiti u roku od 5 mjeseci i 15 dana, od dana uvođenja u posao

Gotovo devet milijuna kuna vrijedni su radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Češkom selu te građenju svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog i dječjeg igrališta u istom petrinjskom prigradskom naselju. 
Riječ je o dva nova ugovora u sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece (3RP2)“ i koji se većim dijelom sufinancira iz europskih fondova. S direktorima tvrtki Elektrocentar Petek, Miroslavom Petekom i Skela Banovina, Dejanom Dobrečevićem ugovore o gradnji je potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Za tri mjeseca gotova dokumentacija Korak bliže studentskom domu

- Nakon što smo prije dva tjedna potpisali ugovor za gradnju nove sportske petrinjske dvorane vrijedne 40 milijuna kuna, ovo je nastavak razvoja društvene infrastrukture u našem gradu. To su ogromna sredstva koja povlačimo iz Pilot projekta kroz Intervencijski plan za Grad Petrinju i to su za nas kapitalne investicije koje će prije svega dati nadu za našu djecu i naše mlade uzraste koji treniraju svakodnevno i kojima je to elementarna potreba - rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, podsjetivši kako je prije dva tjedna potpisan i ugovor za izgradnju dječjeg igrališta na Slatini, vrijednog oko 400 tisuća kuna.

Prema ugovorima koji su potpisani, izvođač radova na gradnji Dječjeg vrtića u Češkom selu, tvrtka Elektrocentar Petek, obvezuje se da će radove završiti u roku od 5 mjeseci i 15 dana, od dana uvođenja u posao. Tvrtka Skela Banovina za svoj dio posla – gradnju svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u Češkom selu, ima rok od 3 mjeseca i 15 dana, od dana uvođenja u posao.

Uslijed obilnih padalina Proglašene prirodne nepogode za Petrinju, Dvor i Lekenik