Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ključeve novih vozila djelatnicima je uručio župan Stjepan Kožić

Županijske ceste nabavile četiri nova radna stroja

Foto: Zagrebačka županija
Vrijednost novih traktora s priključcima za košnju trave je 4,35 milijuna kuna. Ključeve strojeva djelatnicima Županijskih cesta prošlog je tjedna uručio župan S. Kožić, koji je istaknuo da osim u opremu, ŽC ulažu i u radnike, osvrnuvši se pritom na povećanje plaća

Županijske ceste Zagrebačke županije nabavile su četiri nova radna stroja. Riječ je o traktorima s priključcima za košnju trave, ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Ključeve novih strojeva uručio je prošlog tjedna djelatnicima Županijskih cesta župan Stjepan Kožić.

eu fondovi Bespovratnih 20,7 milijuna kuna za projekte u Zagrebačkoj županiji

– Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Smatram da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego kvalitetno ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta. Skrbit ćemo se o tome da ovakve opreme bude i više, jer u interesu nam je da održavamo što više cesta – kazao je župan, dodavši da osim ulaganja u opremu, Županijske ceste ulažu i u svoje zaposlenike kojima je povećana plaća. Osim na području Zagrebačke županije, Županijske ceste održavaju i ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, ukupno 2.488 kilometara javnih cesta.

– Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata travnatih površina. Novi strojevi s prednjim malčerom smanjit će potrebu za fizičkim radom prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu – kazao je Jurica Krleža, direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije.

financije Sve županijske ustanove poslovale pozitivno, Dom zdravlja morao u dug