Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka

Zaklada "Sandra Stojić" zaposlila 20 žena na dvije godine

Foto: Grad Kutina
Vrijednost projekta je gotovo 4 milijuna kuna, a započeo je u listopadu prošle godine te će trajati dvije godine.

U okviru programa Dana otvorenih vrata EU projekata u Gradskoj vijećnici Grada Kutine upriličeno je druženje gradonačelnika s članicama Zaklade „Sandra Stojić“ zaposlenima u sklopu projekta Žene su snaga zajednice. Riječ je o zapošljavanju žena iz teže zapošljive skupine žena u okviru Nacionalnog programa Zaželi, koji se sufinancira iz socijalnog fonda EU.

Sufinanciranje projekata Potpore udrugama branitelja iz Domovinskog rata

Zaklada "Sandra Stojić" ovim je projektom zaposlila 20 žena koje pružaju socijalne usluge i vode brigu o 100 korisnika, uglavnom građana starije životne dobi, koji su često bolesni i usamljeni. Vrijednost projekta je gotovo 4 milijuna kuna, a započeo je u listopadu prošle godine te će trajati dvije godine. Uz gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića, druženju su nazočili, pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić, upraviteljica Zaklade "Sandra Stojić" Biserka Stojić, voditeljica projekta Suzana Fehlen te žene uključene u projektnu aktivnost. Zaklada “Sandra Stojić” prvi je prijavitelj na području Grada Kutine kojem je program i odobren, a osim Zaklade, projekt „Zaželi“ provode Udruga OSI i Gradsko društvo Crvenog križa Kutina.

Projektom "Zaželi" Grad Kutina je kao partner u projektu iz fonda EU povukao gotovo 8 milijuna kuna, pri čemu se zaposlilo oko 40 žena iz teže zapošljive skupine i ostvarila se skrb za 200 starijih korisnika. Dan otvorenih vrata nastavio se u prostorijama Zaklade "Sandra Stojić" gdje su vrata ove humane Zaklade bila otvorena za sve građane.     

Ulaganja u Banovu Jarugu Rekonstrukcija društvenog doma "teška" 9,2 milijuna kuna obuhvatit će i dogradnju dječjeg vrtića