Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Prvi od jedanaest

Započela izgradnja Dječjeg vrtića u Špišić Bukovici

Foto: Virovitičko-podravska županija
Ovo je prvi od 11 vrtića koji će se graditi diljem Virovitičko-podravske županije

Na prigodnoj svečanosti u petak 15. ožujka počela je gradnja novog dječjeg vrtića u Špišić Bukovici, koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede, kroz Mjeru ruralnog razvoja 7.4.1., te sredstvima Općine Špišić Bukovica, prenosi Virovitičko-podravska županija.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci

Za ovaj projekat osigurana su bespovratna sredstva Ministarstva poljoprivrede, u 100-postotnom iznosu od 4.235.307 kuna.

Radove će izvesti zajednica ponuditelja, Cestogradnja iz Slatine i Drvnih konstrukcija iz Voćina, a otvorit će ih potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. Tako će 40-ak mališana iduće godine dobiti novi vrtić.

Ovo je prvi od 11 vrtića koji će se graditi diljem Virovitičko-podravske županije, kroz 1. i 2. poziv Ministarstva poljoprivrede navedene mjere, a diljem Hrvatske kroz ovu mjeru niknut će 200 novih vrtića u ruralnim područjima. Projektnu prijavu za Dječji vrtić u Špišić Bukovici je, u suradnji s prijaviteljem, izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

edukacija, energetika i ekologija Otvorena sunačana elektrana na dječjem vrtiću Varaždin