Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U OŠ Hodošan ulaže se pet milijuna kuna

Započeo drugi krug energetske obnove škola

Foto: Međimurska županija
Slični projekti čekaju i škole u Vratišincu, Goričanu, Donjoj Dubravi, Draškovcu, Podturnu...

Započeo je drugi krug energetske obnove međimurskih škola i dvorana. U OŠ Hodošan potpisan je ugovor vrijedan pet milijuna kuna. U Međimurju je obnovu dosad prošlo 11 osnovnih i pet srednjih škola, sagrađene su četiri školske sportske dvorane, a u novom ciklusu osam škola će, kažu u Županiji, proći energetsku obnovu. Uz onu u Hodošanu, tu su i škole u Vratišincu, Goričanu, Donjoj Dubravi, Draškovcu, Podturnu i Macincu, a od srednjih Graditeljska škola Čakovec. Ugovor za energetsku obnovu zgrade i dvorane OŠ Hodošan potpisali su ravnatelj Ivan Barić i direktor tvrtke BMD Stil Mario Bedeković. 

Jedinstveni u Hrvatskoj s projektom "Najbolje 'z Međimurja" Kupcima nude domaće namirnice bez posrednika i niže cijene

– U tijeku je i rekonstrukcija školske kuhinje i zamjena podova u gornjem holu. Radovi su to koje financira Međimurska županija, no uz to kontinuirano nabavljamo suvremena pomagala i opremu te ulažemo u razvoj – rekao je ravnatelj Barić.

Za projekt obnove je iz fondova EU osigurano 2,994.140 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 60 posto, a ostatak troškova pokriva Međimurska županija. Zgrada škole će iz energetskog razreda D prijeći u B, a dvorana iz D u C. Ušteda u toplinskoj energiji iznosit će oko 55 posto.

– Međimurje je primjer dobre prakse za Hrvatsku, ne samo po kapitalnim investicijama u obrazovanje, već i po činjenici da je proteklih pet godina Međimurska županija jedina koja u potpunosti financira udžbenike u osnovnim školama, prijevoz za srednjoškolce i osnovnoškolce te se takvim pristupom i ulaganjem u obrazovanje možemo pohvaliti s 30 državnih prvaka, sudionika brojnih međunarodnih natjecanja i olimpijada – rekao je župan Matija Posavec.      

Ljetni praznici koriste se za uređenje škola u Međimurju U Centar kompetentnosti za strojarstvo ulažu 50 milijuna kuna