Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt “Zaželi”

Zaposleno 1300 žena, brinu se o 6000 starijih osoba

Foto: Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija će podnijeti prijedlog plana i za Fazu 2 programa “Zaželi”

Na području Osječko-baranjske županije u prvoj fazi programa “Zaželi” zaključen je najveći broj projekata, ukupno 59, od kojih su 39 provoditelji bili jedinice lokalne uprave i Osječko-baranjska županija, a 20 nevladine organizacije. Provedbom projekata zaposleno je gotovo 1300 žena i pružena skrb za više od 6000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Hrvatske vode i komunalne tvrtke potpisale vrijedne ugovore U Osječko-baranjskoj županiji gradit će se javna vodoopskrba i odvodnja vrijedna 39 milijuna kn

Župan Ivan Anušić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić i pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak prošlog tjedna na konferenciji za novinare predstavili su proširenje projekta "Zaželi pomoć u kući" za još 10 žena na područjima općina Darda, Draž, Antunovca i Vladislavci te Grada Belog Manastira.

Provedba projekta počela je 14. prosinca 2018. godine i traje do 14. lipnja 2021. godine. Na poslovima administrativnog vođenja projekta zaposlena su tri koordinatora i 46 žena koje pružaju uslugu potpore i podrške za 184 krajnja korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, no preraspodjelom sredstava, odnosno izmjenom ugovora sada je zaposleno još 10 žena, pa je na projektu ukupno zaposleno 56 žena, a usluge pomoći i podrške na mjesečnoj razini pružaju se za ukupno 224 krajnja korisnika.

Očekuje se građevinska dozvola za veliki projekt Gradnjom gospodarskog centra do bolje poduzetničke klime

– Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost ovog projekta za razvitak županije te će podnijeti prijedlog plana i za Fazu 2 programa “Zaželi” – najavljuju u Županiji.