Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

Zastava Europske regije sporta za 2024. uručena Osječko-baranjskoj županiji

KAO NOSITELJ titule Europske regije sporta 2024. godine Osječko-baranjska županija u Europskom je parlamentu primila nagradu, zastavu
1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Imali smo priliku pokazati sve važno za naš sport, dati smjernice za daljnji razvoj, ali i stvoriti temelje za strateška ulaganja u budućnosti, istaknuo je dožupan Miletić

Na svečanosti "Annual awards GALA" neprofitne organizacije ACES Europa, održanoj proteklog tjedna u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Osječko-baranjskoj županiji predana je zastava Europske regije sporta za 2024. godinu.

Rad s mladima i djecom

– Osječko-baranjska županija u Europskom parlamentu primila je nagradu, zastavu, kao nositelj titule Europske regije sporta 2024. Zahvaljujući tomu imali smo priliku pokazati sve što je važno za naš sport, dati smjernice za daljnji razvoj, ali i stvoriti temelje za strateška ulaganja u budućnosti. Poseban naglasak bit će na radu s mladima i djecom, na amaterskom sportu, jer želimo da se više ljudi uključi u aktivno bavljenje sportom, što je ključ razvoja naše županije. Također zahvaljujem organizaciji koja nam je dodijelila ovu nagradu i najavljujem velike sportske manifestacije sljedeće godine u Osječko-baranjskoj županiji – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Dobivanje titule Europske regije sporta za Osječko-baranjsku županiju je rezultat višemjesečnog rada na kandidaturi, između ostalog i stvaranjem "Bidfile-a" kao dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije te posjetom visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko-baranjskoj županiji.

– Ovo je veliko postignuće i pokazatelj rada te ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu Osječko-baranjske županije, ne samo u smislu sportskih klubova i rezultata, već i zdravlja naših mladih. Budući da sam koordinator Europske pučke stranke upravo u Pododboru za zdravstvo, često ističemo važnost prevencije i zdravog načina života, u čemu važnu ulogu ima upravo bavljenje sportom. Vjerujem da će i nadležno ministarstvo to prepoznati i popratiti ovu titulu određenim ulaganjima kako bi se doista promovirao sport na istoku Hrvatske – istaknuo je Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Tijekom boravka u Bruxellesu dožupan Miletić sastao se i sa zastupnicima u Europskom parlamentu Željanom Zovko, Tomislavom Sokolom i Karlom Resslerom.

O projektima

– Razgovarali smo o provedbi županijskih europskih projekata, ali i smjeru u kojem razvijamo Osječko-baranjsku županiju. Od najvažnijih projekata, sufinanciranih europskim sredstvima, izdvojio bih Gospodarski centar OBŽ-a i Regionalni distribucijski centar OBŽ-a za voće i povrće. U budućnosti želimo provoditi i 'soft' aktivnosti kojima možemo dodatno komunicirati i podići svijest o važnosti rada s mladima, ali i s posebnim skupinama društva – kazao je Miletić.

Zastupnik Tomislav Sokol naglasio je kako već godinama surađuje s Osječko-baranjskom županijom.

– Imali smo i konferenciju o Pametnim selima te moram istaknuti da su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija primjeri kako se može napredovati, ali i promijeniti percepcija. Vidljive su velike investicije i ulaganja na tom području, zbog čega smatram da je Županija pozitivna priča i primjer drugima kako se može napraviti mnogo u relativno kratkom razdoblju – zaključio je.

Patronažna služba velika obljetnica Patronažna služba Doma zdravlja OBŽ-a proslavila 70. rođendan Summit će se održati 14. i 15. prosinca u Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku Green Matrix Summit u Osijeku Skup stručnjaka o tranzicijskim izazovima suvremenog doba Odnos planiranih prihoda i dinamika izvršenja ponovno je omogućio stabilan financijski završetak ove godine – rekao je Mato Lukić Osječko-baranjska županija Stabilnim proračunom do realizacije planiranih ciljeva i programa