Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Green Matrix Summit u Osijeku

Skup stručnjaka o tranzicijskim izazovima suvremenog doba

Summit će se održati 14. i 15. prosinca u Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku
Foto: Osječko-baranjska županija

Osječko-baranjska županija u suradnji s Gospodarskim centrom OBŽ d.o.o. organizira Green Matrix Summit 2023. koji je posvećen Europskoj godini vještina potrebnih za zelenu i digitalnu tranziciju i transformaciju gospodarstva, podizanje razine svijesti o borbi s klimatskim promjenama i značaju European Green Deala za dobrobit i zdravlje građana i budućih generacija. Summit će se održati 14. i 15. prosinca u Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku, i to pod pokroviteljstvom Europske komisije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

– Green Matrix Summit je već 21 manifestacija i događanje u Gospodarskom centru OBŽ koji je otvoren u travnju. Potvrđuje to i da je Osječko-baranjska županija pri pokretanju i izgradnji GC-a mislila na potrebe gospodarstvenika i na njima potrebnu infrastrukturu kako bi izložili i prezentirali svoje proizvode, stekli nova partnerstva i poslove – kazao je Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana.

Saborska zastupnica Nataša Tramišak istaknula je kako je ideja o pokretanju ovog događaja ujedno i sama namjena i svrha GC-a, a to je podizanje gospodarske vidljivosti Osijeka i Županije.

Tijekom Summita na tri tematske pozornice održat će se osam prezentacija i 13 zanimljivih panela praćenih umrežavanjem više od 50 panelista, političkih dužnosnika, tehnoloških stručnjaka i lidera koji će zaokružiti aktivnosti pokrenute na obrazovnoj, znanstvenoj i gospodarskoj razini u promociji razvoja novih vještina koje prate razvoj novih tehnologija. 

Odnos planiranih prihoda i dinamika izvršenja ponovno je omogućio stabilan financijski završetak ove godine – rekao je Mato Lukić Osječko-baranjska županija Stabilnim proračunom do realizacije planiranih ciljeva i programa Medicinski fakultet Osijek obilježava 25 godina rada kao sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Medicinski fakultet Osijek slavi velike jubileje Za 25 godina uspjeli smo obrazovati oko 1500 liječnika Vrijednost čamca je otprilike 4000 eura, a puno je kvalitetniji od onog koji je do sada korišten Daleko kvalitetniji od dosadašnjeg Županija donirala čamac osječkoj Stanici HGSS-a