Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradonačelnik Denis Ostrošić obišao gradilišta

Završavaju se vrtić, dom, cesta...

Foto: Mihaela Feldi
Dom se uređuje u Donjim Meljanima, cesta u Golemiću, a vrtić u Slatini

Gradilišta u Goleniću i Donjim Meljanima te Dječji vrtić Zeko u Slatini obišli su gradonačelnik Denis Ostrošić i suradnici. Radovi na rekonstrukciji vrlo zahtjevne brdske ceste do Golenića, započeti u rujnu, nastavljaju se punim intenzitetom nakon što ih je kiša u svibnju često prekidala. Radnike su zatekli u pripremi terena za asfaltiranje dvije dionice ceste ukupne dužine 530 metara, a nakon sanacije klizišta preostaje asfaltiranje oko 300 metara ceste, iskop posljednje dionice odvodnih kanala uz cestu te završno uređenje okoliša. Predviđeni rok završetka radova je 15. srpnja.

Otvoreno kogeneracijsko postrojenje u Slatini, vrijedno 24 milijuna eura Posao za 13 osoba u bioenergani

I rekonstrukcija je Društvenog doma Donji Meljani u punom jeku. U tijeku su grubi građevinski radovi, odnosno betoniranje horizontalnih serklaža i priprema za stropnu ploču prizemlja, nakon koje slijedi zidanje kata zgrade, a ovih će dana započeti i izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže. Slatinsko prigradsko naselje Donji Meljani dobit će, tako, uređene dvije etaže društvenog doma, ukupne korisne površine 700 "kvadrata" unutarnjeg prostora sa šest opremljenih tematskih dvorana.

Pri kraju je, pak, uređenje i gradnja Dječjeg vrtića "Zeko" Slatina i gradnja dječjeg igrališta. Većina radova je završena, uređeni su sanitarni čvorovi, obavljena je zamjena dotrajale unutarnje i vanjske stolarije energetski učinkovitijim te je sanirano krovište.

– Unatoč radovima, program u skupinama se odvija uredno, a djeca su oduševljena novim igralima – istaknula je ravnateljica Sanela Valpovac pri obilasku gradilišta.

Odobren novac Izrada strategije razvoja turizma Grada Slatine U Slatini kreće novi ciklus ulaganja u proširenje poduzetničkih zona Za gradnju prometnica i javne rasvjete u zoni Turbina 2 stiže 9,77 milijuna kuna iz EU