Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Završen kružni tok - problemi riješeni, a promet sigurniji

Foto: Grad Garešnica
Preostaje još u središte rotora posaditi cvijeće i postaviti rasvjetu

U Garešnici je završena gradnja kružnog toka na nekadašnjem nepreglednom raskrižju kod autobusnog kolodvora i Inine benzinske crpke u Graničarskoj ulici. Novi rotor riješio je prometne probleme i nedoumice vozača i pješaka na tom križanju te donio veću sigurnost prometovanja.

Garešnica Dio Hrvatskog doma uredili u vrtić i smanjili listu čekanja

Novim rješenjem izmješteni su izlazi iz autobusnog kolodvora i tvrtke Bakrotisak na to raskrižje, a iz kružnog toka omogućen je ulaz na benzinsku crpku dok je izlaz iz nje u Graničarsku ulicu. Kako bi ubrzao radove, Grad Garešnica ustupio je dio gradskog zemljišta za gradnju tog rotora i pomogao u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Vrijednost investicije je tri milijuna kuna, a radovi su se izvodili cijelo ljeto zbog čega je u središtu grada bio otežan promet. Projektom gradnje kružnog toga obuhvaćena je i rekonstrukcija Graničarske ulice od potoka Šovice do hotela Garić, a obnovljeni su i nogostupi na tome dijelu te prema Konzumu i Loniji. Preostaje još samo urediti središte rotora u kojem se planira posaditi cvijeće i postaviti rasvjeta.

U Garešnici održan nogometni turnir limača Desetka 2019. Mladi David Cupek najbolji strijelac s devet pogodaka

Tijekom ljeta asfaltirana je i pristupna cesta Poduzetničkoj zoni u Kapelici, a kako doznajemo od gradskog pročelnika Miroslava Gerstnera, od budućih radova u planu je obnova središnje Nazorove ulice te asfaltiranje parkirališta iza stambenih zgrada u Nazorovoj ulici za čiju je gradnju već utrošeno 350 tisuća kuna te osigurano novih 150 tisuća kuna za asfalt.