Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Garešnici održan nogometni turnir limača Desetka 2019.

Mladi David Cupek najbolji strijelac s devet pogodaka

Foto: Grad Garešnica
Organizator turnira je Škola nogometa NK Garić, a ove se godine održao sedmi put zaredom

U organizaciji Škole nogometa NK Garić u Garešnici ovih je dana održan tradicionalni Međunarodni nogometni turnir limača Desetka 2019. Svečano ga je otvorio gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je gostujućim ekipama zaželio dobrodošlicu u Garešnici te ih pozvao da na turnir dođu i sljedeće godine. Desetku Garićeva škola nogometa ove je godine organizirala sedmu godinu zaredom, a ona je s vremenom postala važan dio sportske, pa čak i turističke ponude Grada Garešnice. Uz sportsko nadmetanje i popularizaciju nogometa svrha je turnira i druženje vršnjaka te sklapanje novih prijateljstava.

Crveni križ Tri francuske volonterke pomažu u Garešnici

Prvoga dana Desetke, u subotu, odigran je turnir za igrače rođene 2011. godine i mlađe na kojem je sudjelovalo šest ekipa. Osvojio ga je HNK Daruvar koji je u finalnu pobijedio sisačku Segestu. U susretu za treće mjesto domaći je Garić golovima Cupeka, Klobučara i Blagojevića pobijedio Naftaš iz Ivanić-Grada. Za najboljeg igrača turnira izabran je Matko Marić iz ekipe Daruvara, za najboljeg vratara Martin Blagojević iz Garića, a iz domaćeg kluba je i najbolji strijelac turnira David Cupek koji je postigao čak devet pogodaka.

U nedjelju je odigran turnir za igrače rođenih 2009. i mlađe, a u konkurenciji 12 ekipa osvojila ga je kutinska Moslavina koja je u finalu na penale pobijedila zagrebačku Lokomotivu. U susretu za treće mjesto Bjelovar je pobijedio Libertas iz Novske. Međunarodni karakter turniru je dalo sudjelovanje jedne mađarske ekipe.

Poduzetnički centar Garešnica imao uspješnu 2018. Pripremili 106 projekata vrijednih 86 milijuna kn We care – Mi brinemo, starimo dostojanstveno i s poštovanjem Za starije osigurali 40 pametnih narukvica