Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Crveni križ

Tri francuske volonterke pomažu u Garešnici

Foto: Grad Garešnica
Louise, Laurie i Lucie pomagat će u pripremi paketa za podjelu korisnicima, obilaziti starije osobe u sklopu projekta Pomoći u kući te pisati dopisnice za dobrovoljno darivanje krvi 10. rujna

Garešnički Crveni križ prvi je put ostvario međunarodnu razmjenu volontera s nekom drugom zemljom. Njegovu radu nedavno su se priključile tri mlade djevojke iz Francuske Louise, Laurie i Lucie.

U Garešnicu su stigle organizirano preko francuskog Saveza izviđača uz posredstvo Hrvatskog Crvenog križa. One će u Garešnici volontirati dva tjedna, a kako nam je rekla ravnateljica Crvenog križa Garešnica Melita Lozina, bit će uključene u sve aktivnosti.

We care – Mi brinemo, starimo dostojanstveno i s poštovanjem Za starije osigurali 40 pametnih narukvica

Prvo su ih upoznali s radom garešničkog društva, a potom i poveli na jednodnevni izlet u Opatiju koji je prvi put bio organiziran za sve djelatnike i volontere garešničkog Crvenog križa.

Idućih dana sudjelovat će u pripremi paketa za podjelu korisnicima, pisanju dopisnica za akciju darivanja krvi koja će biti 10. rujna te će zajedno s garešničkim gerontodomaćicama obilaziti korisnike programa Pomoći u kući.

U Crvenom križu posebno su zahvalni obitelji Barki koja je za volonterke iz Francuske osigurala besplatan smještaj u Garešnici te se vesele bliskoj budućnosti kada će i garešnički volonteri imati priliku pokazati što znaju u Francuskoj, ali i naučiti nešto novo. 

Poduzetnički centar Garešnica imao uspješnu 2018. Pripremili 106 projekata vrijednih 86 milijuna kn