Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Poduzetnički centar Garešnica imao uspješnu 2018.

Pripremili 106 projekata vrijednih 86 milijuna kn

Foto: Grad Garešnica
Prošle je godine na pripremi i provedbi brojnih projekata u Poduzetničkom centru Garešnica radilo deset djelatnika

Dokaz da lokalna razvojna agencija, Poduzetnički centar Garešnica, uvelike pridonosi zajednici jest činjenica da je samo lani pripremila čak 106 projekata. Tu tvrtku u vlasništvu Grada Garešnice od ožujka prošle godine vodi direktorica Ana-Marija Župančić, a tijekom 2018. na pripremi i provedbi brojnih projekata radilo je deset djelatnika.

Sjednica Gradskog vijeća Do kraja ljeta završit će se novi rotor u Garešnici

– Pripremljeni projektni prijedlozi u 2018. ukupne su vrijednosti 86,3 milijuna kuna. Neki najbitniji su rekonstrukcija Hrvatske knjižnice i čitaonice “Đuro Sudeta”, obnova bivše zgrade općine, izgradnja reciklažnog dvorišta, obnova mjesnog doma u Tomašici, obnova područne škole u Brestovcu, programi zapošljavanja “Zaželi” i “Želim znati i raditi”, uređenje Hrvatskog doma u Garešnici i Dječjeg vrtića Maslačak, ali i brojni projekti usmjereni prema razvoju turizma i poljoprivrede – prisjetila se direktorica Ana-Marija Župančić.

Tijekom 2018. uspješno su završili provedbu 13 projekata vrijednih 10,7 milijuna kuna, a istodobno su radili na provedbi još 16 projekata vrijednih 63,6 milijuna kuna među kojima i na projektu gradnje i opremanja Tehno parka i turističkom projektu Zeleni vrtovi Poilovlja od kojih je svaki vrijedan više od 21 milijun kuna.

Obilježen Dan branitelja u Garešnici Na Thompsonovu koncertu gotovo 15.000 ljudi

Treba spomenuti i projekt gradnje novog vrtića vrijednog 9 milijuna kuna, rekonstrukciju Ulice 30. svibnja te uređenje DV-a u Brestovcu. Poduzetnički je centar u prošloj godini ostvario uspješan poslovni rezultat i opravdao svrhu svoga postojanja što se očituje kroz veliki broj pripremljenih projekata i s tim u vezi značajnog povlačenja financijskih sredstava iz EU i nacionalnih fondova. Zbog ostvarenih rezultata njegov su rad na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća podržali i vijećnici. 

Kup Ilove održan unatoč nevremenu Pobjednika odlučile “karike na marike”