Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
“IN CULTURA VERITAS”

Završen međunarodni projekt: Uspješna suradnja 40 vinara

vino
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zahvaljujući ovom projektu ovu inovativnu prekograničnu turističku destinaciju po prvi put povezuje oko 200 kilometara vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine.

Završen je prekogranični projekt In cultura veritas koji je provela Zagrebačka županija, s partnerima Muzejskim dokumentacijskim centrom i Udrugom hrvatskih putničkih agencija te sa slovenskim partnerima Razvojnom agencijom Sotlom, Općinom Šmarje pri Jelšah i Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor.

Projektom "Master sommelier" srednja škola u Pitomači dobila zavidnu vinsku kolekciju zavidna vinska kolekcija U školskom podrumu 67 najpoznatijih svjetskih vina

Glavni cilj projekta, koji je trajao 28 mjeseci i čija vrijednost iznosi milijun eura, bio je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti područja kroz razvoj nove održive prekogranične destinacije. Osim toga, njegovim provođenjem išlo se na jačanje kapaciteta lokalnih dionika i sveobuhvatnu promociji turističkih destinacija s područja Zagrebačke županije i slovenskih subregija Obsotelje i Kozjansko.

Zahvaljujući ovom projektu ovu inovativnu prekograničnu turističku destinaciju po prvi put povezuje oko 200 kilometara vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine na prekograničnom području između Zagrebačke županije u Hrvatskoj i subregije Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji.

DIPLOMATSKA BERBA Strani diplomati brali grožđe i kušali vina i arome koje u sebi sadrže esenciju plešivičkog kraja

U ime Županije projekt je predstavila Ivana Rendulić Jelušić koja je istaknula da je upravo zahvaljujući ovom projektu i suradnji oko 40 vinara s područja Zelinske, Samoborske i Plešivičke vinske ceste, gradovima Samobor, Jastrebarsko i Sveti Ivan Zelina i njihovim gradskim muzejima, ostvareno povećanje atraktivnosti ponude kulturnog i vinskog turizma na području Zagrebačke županije u skladu sa zahtjevima suvremenih posjetitelja.