Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Projekt od 2 mil. kn

Završen projekt nadogradnje i obnove luke u Dubi Pelješkoj

Foto: DNŽ
Projekt vrijedan dva milijuna kuna inicirali su mještani

Završeni projekt obnove i rekonstrukcije luke u Dubi Pelješkoj obišli su dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo, u pratnji načelnika Općine Trpanj Jakše Frankovića. Završetkom ovog projekta proširen je lukobran te je luka dodatno zaštićena od vjetra.

Zanimljivost ovoga projekta je što su investiciju, vrijednu gotovo dva milijuna kuna, inicirali sami stanovnici Dube Pelješke okupljeni u istoimenu udrugu. Oni su projekt i sufinancirali u iznosu od oko polovice iznosa, odnosno milijun kuna. Dubrovačko-neretvanska županija sufinancirala je radove s 800 tisuća kuna, Općina Trpanj s 50 tisuća kuna, dok je ostala sredstva osigurala Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije.

– Naša županija razvija cijeli niz lučkih projekata s ciljem kvalitetnog povezivanja naših otoka i našeg Pelješca, ali, moram istaknuti da nam je ovaj projekt posebno drag jer su ga inicirali sami stanovnici. Naravno, s ulaganjima idemo i dalje, kako na području Općine Trpanj tako i u cijeloj županiji – poručio je župan Dobroslavić.

Predstavnici udruge Duba Pelješka zahvalili su županu Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori te istaknuli kako već planiraju i nova ulaganja u svom mjestu.