Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Novoj Gradiški i Rešetarima

Završena energetska obnova dviju škola

Foto: Zvonimir Penić
Uštede na potrošnji energije u Osnovnoj školi Mate Lovraka bit će 61 posto

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa svojim je suradnicima, zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i v.d. pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kultur Anicom Vukašinović posjetio završene objekte energetski obnovljenih zgrada OŠ Ante Starčevića u Rešetarima i OŠ Mate Lovraka u Novoj Gradiški.

Predstavnici diplomatskog zbora posjetili županiju

Vrijednost radova u OŠ Ante Starčevića iznosi 2,3 milijuna kuna, a izvodila ih je tvrtka L Projekt d.o.o iz Jakšića. Obnovom je ostvarena ušteda od 73,93 posto.

U OŠ Mate Lovraka ostvarena je ušteda u potrošnji energije od 61%, a radove je izvodila tvrtka Dinamix d.o.o iz Slavonskog Broda. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3,4 milijuna kuna.

– Najljepše se čovjek osjeća kada se završi nešto što je započeto. Drago mi je što je gotova ova zahtjevna enegetska obnova škola i moram istaknuti da je u tome sudjelovala cijela ekipa ljudi – rekao je Marušić.

Energetsku obnovu škola Brodsko-posavska županija kao osnivač provela je zahvaljujući projektu ostvarenom na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014-2020. (Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije) Europske unije. Radi se o bespovratnim sredstvima i velikom ulaganju koji će omogućiti i velike uštede. Sukladno ugovoru zaključenom u listopadu 2017., Županija završava obnovu deset škola, što će doprinijeti kvaliteti odgojno-obrazovnog rada u tim školama.

Koordinacijski sastanak Županije, jedinica lokalne samouprave i ravnatelja novogradiške bolnice Radovi na obnovi Odjela pedijatrije dobro napreduju