Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA 546 TISUĆA KUNA

Završena energetska obnova NK Stupnik

Foto: Općina Stupnik
Ukupna vrijednost ovog projekta je 546.694,55 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iz fondova Europske unije iznose 275.463,19 kuna.

Nogometni klub Stupnik osnovan je 1962. godine i tijekom desetljeća postao je važan dio zajednice cijele općine. Ovih dana, na objektu kluba provodili su se radovi energetske obnove, koji su sad završeni.

U TIJEKU RADOVI Priključak na odvodnju dobit će 700 objekata, ali i neizgrađene parcele

Nova toplinska izolacija

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), točnije iz  njegova operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, a glavni cilj je promicati energetsku učinkovitost korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja potrošnje energije.  

Obnovom je zgrada NK Stupnik dobila novo grijanje sa solarnim sustavom za zagrijavanje tople vode, novi sustav hlađenja, a da bi zimski troškovi grijanja bili niži, postavljeni su i  energetski učinkovita fasada, toplinska izolacija stropa kao i vanjska stolarija. 
Što to točno znači? To znači da je  zgrada, koja je prije obnove bila u najnižem energetskom razredu G, sada podignuta u energetski razred B čime su ostvarene i veće uštede od onih predviđenih projektom, a potrošnja energije smanjena je za više od 60 posto. Naravno, to znači da je time znatno smanjena i emisija CO2. Ukupna vrijednost ovog projekta je 546.694,55 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iz fondova Europske unije iznose 275.463,19 kuna.

Gradi se parkiralište uz Osnovnu školu Ljubo Babić “Svi imamo isti cilj: jednaki i kvalitetni uvjeti obrazovanja za svu našu djecu”

I sportski sadržaji

Uz zgradu kluba koja je dio cjeline sportskog centra uređeno je i vježbalište na otvorenom, čime su osigurani dodatni sportski sadržaji za mještane. 
Nogometni klub oduvijek je bio vezan uz samu općinu, a u povijesti su poznate  bile i sportske igre – Stupnik Sloboda – na kojima su se uz nogomet održavala natjecanja u kros-trčanju po kategorijama, šahu, stolnom tenisu, biciklizmu, pikadu i gađanju zračnom puškom. 
Po osnivanju NK Stupnik uključen je u najniži rang natjecanja po razredima. Od 1995. godine počinje zlatno doba NK Stupnik koje je obilježeno ulaskom u 3. HNL. Klub se danas natječe u Prvoj županijskog ligi – zapad, u jakoj konkurenciji.