Izbornik
Naslovnica Županije
Učenici sada imaju puno bolje uvjete

Završena energetska obnova Osnovne škole Jasenovac

U OŠ JASENOVAC od ove jeseni provodi se i eksperimentalni program cjelodnevne nastave
Foto: SMŽ

Na zgradi Osnovne škole Jasenovac završeni su radovi energetske obnove. Vrijednost radova iznosi 1,4 milijuna eura koje su osigurali Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

– Energetska obnova OŠ Jasenovac završena je prije nekoliko mjeseci. Na školi imamo potpuno novu vanjsku ovojnicu, sanirano je krovište, ugrađena nova rasvjeta i novi sustav grijanja. Uređena je i dvorana u kojoj su sanirani pod i strop. Ova energetska obnova vrlo je važna zbog uštede na troškovima za energente, ali radovi doprinose i boljoj kvaliteti za održavanje nastave na zadovoljstvo učenica i učenika, ali i svih djelatnika škole – izjavio je župan Ivan Celjak prilikom obilaska škole, u nazočnosti načelnice Marije Mačković.Zadovoljstvo radovima iskazao je i ravnatelj OŠ Jasenovac Branko Šepović istaknuvši kako su sada uvjeti u školi puno bolji. Obnovom škole zadovoljni su i učenice i učenici koji su u razgovoru sa županom rekli kako im je sada puno ljepše boraviti u njihovoj školi.

Osnovna škola Jasenovac jedna je od pet škola s područja Sisačko-moslavačke županije u kojima se provodi eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Župan je istaknuo kako će ovaj eksperimentalni program zasigurno doprinijeti boljoj kvaliteti usvajanja znanja učenika. Isti dan župan je obišao i cestu u naselju Trebež čija je sanacija sa 110.000 eura financirana iz županijskog proračuna. Cesta je modernizirana u duljini od 1200 metara. 

Vatrogasci su dobili novu opremu JVP Slatina 18 novih modernih kaciga nabavljeno za vatrogasce Gradnjom i opremanjem centra će se osobama ovisnima od tuđoj pomoći pružiti smještaj prema najvišim standardima Novi Centar za starije osobe u Nedelišću Centar će imati 61 sobu za starije i bolesne osobe Iz vinkovačke gradske uprave izvijestili su kako su Vinkovci prvi među hrvatskim gradovima koji su napravili konkretne korake u razvoju energetske samoodrživosti iz proizvodnje vodika Zelena tranzicija na području Vinkovaca Radi se na projektima čiste zelene energije iz vodika