Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Projekt EU

Završena gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Konavle

1/4
Foto: Općina Konavle
U narednom razdoblju, do završetka projekta, educirat će se djelatnici reciklažnog dvorišta te informirati javnost o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom

U općini Konavle završena je gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, projekt se sufinancira sredstvima fondova Europske unije. 

sisak Otvoreno prvo reciklažno dvorište

Pokrenuta je procedura potrebna za ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega će upravljanje objektom preuzeti Čistoća i zelenilo Konavle. 

U narednom razdoblju, do završetka projekta, educirat će se djelatnici reciklažnog dvorišta te informirati javnost o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Završena gradnja reciklažnoga dvorišta Hrebak: Doline će u budućnosti postati veliki pogon za gospodarenje otpadom

Ukupna vrijednost projekta je 5,8 milijuna kuna, iznos koji sufinancira EU je 4,5 milijuna, a razdoblje provedbe od 8. siječnja 2019. do 21. travnja 2020., priopćila je općina Konavle.