Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pacijenti i osoblje imaju bolje uvjete

Završena obnova objekata Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači

Foto: SMŽ
Obnova šest objekata ove bolnice, ukupne vrijednosti radova gotovo 1,9 milijuna kuna, završena je bez ikakvih odgoda, u ugovorenom roku

Obnovljeni su objekti Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u Popovači oštećeni u potresu. Obnova šest objekata ove bolnice, ukupne vrijednosti radova gotovo 1,9  milijuna kuna, završena je bez ikakvih odgoda, u ugovorenom roku.

– To su objekti koji su stradali u potresu. Kako smo i ranije najavili, objekti su obnovljeni do kraja srpnja, na zadovoljstvo pacijenata, članova njihovih obitelji, medicinskog i nemedicinskog osoblja. Nakon ove obnove naši pacijenti imaju kvalitetnije uvjete za boravak u NPB Popovača. Uvjeti za rad također su kvalitetniji od uvjeta za rad prije potresa što ide u korist poboljšanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga – rekao je župan Ivan Celjak prilikom obilaska završenih radova.

– Odjeli su danas zaista prekrasni. Oni su mjesto gdje borave naši pacijenti, gdje naši zaposlenici rade u kvalitetnijim i boljim uvjetima, a ne treba zaboraviti ni financijski učinak koji smo postigli kao bolnica, jer su ovo sredstva koja su povučena iz Fonda solidarnosti. Svaki takav financijski poticaj je za bolnicu važan, jer znamo da naš izvorni proračun nema puno prostora za ovakva ulaganja – rekla je ravnateljica bolnice dr. Marina Kovač.

Župan Celjak kazao je da Županija s Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom zdravstva radi na aktivnostima osnivanja odjela unutar NPB Popovača – Dječje psihijatrijske bolnice u Ravniku.