Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Projekt vrijedan 4,8 milijuna kuna

Završena obnova vrtića u Križevcima

1/4
Foto: Grad Križevci
Obnovljena je kompletna vanjska ovojnica zgrade koja uključuje obnovu fasade, izvedbu sustava toplinske izolacije stropova i zidova prema tavanu, sustav toplinske izolacije i kompletna obnova ravnog krova, zamijenjena je energetski neučinkovita vanjska stolarija novom ALU i PVC stolarijom...

U povodu završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci, novouređenu zgradu vrtića obišli su gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik UO-a za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Dobra vijest Križevcima odbren novac EU za projekt aglomeracije

Investitor na ovom projektu bio je Grad Križevci kao osnivač Dječjeg vrtića Križevci i kao vlasnik zgrade, a izvođač radova bila je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 4,8 milijuna kuna, od čega je 2,1 milijun kuna sufinancirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i 981.000 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini, dok je preostali iznos financiran je iz gradskog proračuna.

Obnovljena je kompletna vanjska ovojnica zgrade koja uključuje obnovu fasade, izvedbu sustava toplinske izolacije stropova i zidova prema tavanu, sustav toplinske izolacije i kompletna obnova ravnog krova, zamijenjena je energetski neučinkovita vanjska stolarija novom ALU i PVC stolarijom, zamijenjen je postojeći sustav grijanja i ugrađeni su termostatski radijatorski ventili, i modernizirana je energetski neučinkovita rasvjeta.

Projekti financirani iz fondova EU ne bi trebali biti upitni Pri vrhu u povlačenju novca za energetsku obnovu

Energetskom obnovom zgrade osigurani su bolji uvjeti rada osoblju vrtića, ali i financijske uštede u vidu smanjenja potrošnje energije.