Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Nagrade otišle u Podturen, Donji Kraljevec i Žabnik

Završila akcija "Čiji je vrt najljepši"

1/5
Foto: Međimurska županija
Uređene okućnice i vrtovi prvo je što turisti i posjetitelji primijete kada prolaze kroz naša mjesta te svojim radom i voljom doprinosite boljoj slici našeg zavičaja, istaknuo je župan Matija Posavec

Ljubica Ribić iz Podturna, Štefica Mišić iz Donjeg Kraljevca i Ana Perčić iz Žabnika ovogodišnje su dobitnice priznanja u akciji "Čiji je vrt najljepši" koji zajedno provode Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurske novine. Izbor je pokrenut kako bi se potaknulo građane na uređenje okućnica, terasa i balkona. Na natječaj su stigle 22 prijave, a odluku je donio žiri u kojem su bile Snježana Zorković, Božena Malekoci Oletić, Vlasta Vugrinec, Sanja Heric i Dora Vadlja.

Biodinamika Izvrsni uvjeti za proizvodnju zdrave hrane

– Pričom o kontinentalnom turizmu bavimo se već dugo godina te želimo potaknuti naše Međimurce da se pohvale svojim trudom i ljepotom Međimurja – rekao je direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.

– Turizam nije samo gospodarska grana već kroz njega promoviramo naš kraj, čuvamo naš identitet i baštinu, a to ne činimo kroz jedno naselje, destinaciju ili manifestaciju, već kroz cjelovitost koju njegujemo u Međimurju. Uređene okućnice i vrtovi prvo je što turisti i posjetitelji primijete kada prolaze kroz naša mjesta te svojim radom i voljom doprinosite boljoj slici našeg zavičaja – istaknuo je župan Matija Posavec i dodao kako je zahvaljujući trudu stanovnika Međimurje prije nekoliko dana proglašeno najuspješnijom kontinentalnom destinacijom u Hrvatskoj.

Turizam u sva četiri godišnja doba Održiva destinacija iz koje gosti odlaze puni pozitivnih emocija i lijepih uspomena

– Zasluga je to naših brojnih turističkih djelatnika, ugostitelja, vinara, poljoprivrednika i svih koji se bave turizmom, ali i vas koji dajete završnu notu našem trudu i ulaganjima. Kao što mi kroz brojne projekte i programe ulažemo i pomičemo standard iz godine u godinu, tako i održavate svoje vrtove, brinete, realizirate nove ideje – poručio je nagrađenima župan Posavec.