Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
VRIJEDNOST RADOVA 2,6 MILIJUNA KUNA

Završni radovi na modernizaciji ceste u Samarici

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Može se reći da se završetkom radova na prometnici u Samarici primiče kraju investicijski ciklus ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije na tom području, a ukupna vrijednost radova u protekle dvije godine iznosi 7,5 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u pratnji suradnika obišao je završne radove na modernizaciji prometnice u mjestu Samarica. Riječ je o dionici dugoj 2,5 kilometara, a radovi koje u stopostotnom iznosu financira Županijska uprava za ceste vrijedni su 2,6 milijuna kuna. Nastavak je to ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u cestogradnju na području općine Ivanska. Podsjetimo, do sada je modernizirana cesta na potezu Donja Petrička – Samarica, a u protekle dvije godine radilo se i na modernizaciji prometnice Babinac – Gornja Petrička.

Svi timovi Vir održavanja rade na postavljanju javne rasvjete Nova javna rasvjeta u ulicama Biskupljača IV, Biskupljača XV i Biskupljača XVII

Može se reći da se završetkom radova na prometnici u Samarici primiče kraju investicijski ciklus ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije na tom području, a ukupna vrijednost radova u protekle dvije godine iznosi 7,5 milijuna kuna.

– Prije nekoliko godina najavili smo da ćemo ovaj potez koji spaja Samaricu s ostatkom asfaltirane mreže u cijelosti asfaltirati. Ukupno projekt vrijedi više od milijun eura i to jedan od najskupljih projekata u spoju tri etape koji se radi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kad govorimo o samoj Samarici, Županija je ovdje provela i vodovodnu mrežu koja vrijedi 4 milijuna kuna tako da time, rješavanjem pitanja ceste, a onda i vode omogućavamo najvažniju stvar, a to je da ljudi ovdje mogu planirati svoj ostanak i boravak. Meni je ovo i posebno drago jer ovime završava jedna faza koju smo najavili, a i osobno, nekada je moja obitelj živjela u Samarici i drago mi je da je Samarica dobila sve odlike modernih naselja – rekao je župan Bajs.