Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
tradicionalna manifestacija nacionalnih manjina

Zbog koronavirusa nema Lipovljanskih susreta

Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Prvi put Lipovljanski susreti održani su 1974. godine, a zatim u kontinuitetu do 1990. godine, kada su prekinuti zbog agresije na Hrvatsku. Susreti su obnovljeni 2010. godine

Zbog pandemije, ove godine neće se održati Lipovljanski susreti, središnja kulturno-gospodarska manifestacija nacionalnih manjina Republike Hrvatske, doznaje se od načelnika općine Lipovljani Nikole Horvata.

PISMO edukacija Uručene nagrade najboljima za izradu videoigre šaha

I ove se godine, 11. put nakon što je ponovno pokrenuta, trebala održati tradicionalna manifestacija nacionalnih manjina pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

- Nažalost, zbog pandemije, moramo je otkazati. Naime, ne znamo što sve možemo očekivati krajem kolovoza i kako je održati u ovim uvjetima - rekao je načelnik općine Lipovljana Nikola Horvat.

Dodao je da je s tim u vezi tražio mišljenje Nacionalnog stožera, ali odgovor još nije dobio.

Turistička edukacija za 30-ak interpretatora hrvatske tradicijske kulture Učili o nošnji, folkloru, ali i kako osmisliti turističku ponudu koja se temelji na baštini

Prvi put Lipovljanski susreti održani su 1974. godine, a zatim u kontinuitetu do 1990. godine, kada su prekinuti zbog agresije na Hrvatsku. Susreti su obnovljeni 2010. godine.