Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PISMO edukacija

Uručene nagrade najboljima za izradu videoigre šaha

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Najbolji su bili polaznici edukacija u Poduzetničkom centru PISMO u Novskoj

Uručene su nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu videoigre šah.

Turistička edukacija za 30-ak interpretatora hrvatske tradicijske kulture Učili o nošnji, folkloru, ali i kako osmisliti turističku ponudu koja se temelji na baštini

Prvo mjesto osvojio je Vladimir Košćak iz Varaždina koji je istaknuo da je igricu izrađivao dva tjedna.

– Riječ je o igri šah koju smo radili za edukaciju PISMO. Edukacija je bila u dva modela, 3D modeliranje i programiranje. Oboje su predavači dobro prikazali i mi smo ih pratili i pri tome smo napravili svoj šah, tako da je bilo zanimljivo. I sada smo započeli edukaciju u PISMU, to je započelo malo detaljnije i to je ono što smo željeli pomalo učiti – rekao je Košćak koji je za nagradu dobio izlet u Park prirode Lonjsko Polje.

Drugu nagradu, bike avanturu na Moslavačkoj gori, osvojili su Ante Odak i Mateo Kovač iz Splita, a treću, kupanje i ručak u Topuskom, Josipa Gruičić iz Kutine.

Nagrade je dodijelio župan Ivo Žinić.

Obilježen Dan Popovače Županija ulaže u projekte vrijedne više od 20 milijuna kuna

– Mi smo svestrana županija, temeljena na mnogo segmenata i želimo u svim područjima napraviti iskorak, a mislim da smo u području ICT sektora i videoigara napravili to u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska, gdje već četvrti naraštaj polazi edukaciju za izradu videoigara. No sve to ne bi imalo smisla da nije kvalitetnih ljudi koji dolaze u inkubator i nastoje svojim znanjem i vještinama osmisliti i kreirati nešto novo. Upravo kad je počela edukacija trećeg naraštaja, a s njom i situacija s koronavirusom zbog koje se edukacije nisu mogle odvijati uobičajeno, htjeli smo ih dodatno motivirati natječajem za izradu videoigre, a u ovom slučaju bio je to šah – rekao je župan.