Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obilježen Dan Popovače

Županija ulaže u projekte vrijedne više od 20 milijuna kuna

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na sjednici su javna priznanja uručena Mariji Potočki i ŠNK Sloga Potok, godišnje nagrade Adeli Matušin i OPG-u Mraković, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Gabrijelu Kovačiću, dugogodišnjem sportskom i društvenom djelatniku

Župan Ivo Žinić sudjelovao je na proslavi Dana grada Popovače, na blagdan sv. Alojzija Gonzage. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su prigodna priznanja. Grad Popovača ima jako dobru suradnju sa Sisačko-moslavačkom županijom, istaknuo je u svom govoru župan.

Bespovratne potpore Županija i ove godine pomaže tradicijskim i umjetničkim obrtima

– Moram naglasiti da su projekti kroz koje Županija ulaže u ovaj grad u protekloj godini bili vredniji od 20 milijuna kuna. Tu ima i zajedničkih projekata poput prometnica. Lani smo obnovili gotovo šest kilometara županijskih cesta po modelu sufinanciranja 50:50, vrijednosti od tri milijuna kuna. Značajna su ulaganja, gotovo 8,5 milijuna kuna, i u Neuropsihijatrijsku bolnicu “Dr. Ivan Barbot”, gdje se pet zgrada energetski obnavlja. Ulažemo i u školstvo. Sagradili smo OŠ Zorke Sever čime smo dobili jednu od najmodernijih škola u RH. Gotovo osam milijuna kuna vrijedna je energetska obnova škola u Donjoj i Gornjoj Gračenici, Voloderu, u pripremi je i škola u Osekovu. Gradnja posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo u završnoj je fazi. Tu je i idejni projekt Hrvatska kuća vina – Svijet škrleta procijenjen na 35 milijuna kuna. Investicije su to koje jamče da se ovdje može živjeti, koje jamče budućnost i školovanje mladih ljudi, ali i nova radna mjesta – rekao je župan Žinić.

Dan općine Topusko koja sa županijom ima niz projekata Gradi se punionica za električne automobile

Na sjednici su javna priznanja uručena Mariji Potočki i ŠNK Sloga Potok, godišnje nagrade Adeli Matušin i OPG-u Mraković, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Gabrijelu Kovačiću, dugogodišnjem sportskom i društvenom djelatniku.