Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Izložbe, obilasci, biciklijada

Zeleni tjedan EU u znaku zaštićenih krajobraza

1/11
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na objavljene pozive za sufinanciranje oba programa pristigla su ukupno 542 zahtjeva

U sklopu Zelenog tjedna Europske unije, koji se ove godine obilježava temom okolišne politike, Brodsko-posavska županija je putem svoje Javne ustanove Natura Slavonica i u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom, Hrvatskim šumarskim društvom te Brodskim ekološkim društvom – BED organizirala niz događanja kojima je cilj podizanje svijesti javnosti o okolišnim politikama EU.

Čazma počinju Radovi na najvećem čazmanskom projektu "Čazma Natura" gotova do kraja 2021. godine

Tako je u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu otvorena izložba fotografija zaštićenih područja Brodsko-posavske županije Natura 2000. Autor Dražen Fligić fotografirao je sva zaštićena područja, a posebna pažnja posvećena je prašumama Muški bunar i Prašnik koje ove godine slave 90 godina zaštite.

Izložbu je svečano otvorio zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, koji je podsjetio kako je izložba samo jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu obilježavanja europskog Zelenog tjedna.

“Informirano za zeleno sutra” Do zelenijeg grada edukacijama građana

Ispred zgrade Županije postavljena je i izložba “Sava - susret kulture i prirode”, a održana su i stručna predavanja s temom Nature 2000 te dani otvorenih vrata na zaštićenim područjima Gajni i Bari Dvorini.

Završne aktivnosti Zelenog tjedna Europske unije u Brodsko-posavskoj županiji bit će biciklijada Nova Gradiška – Prašnik te besplatni obilazak posebnog rezervata šumske vegetacije Prašnik u nedjelju, 2. lipnja.

od rijeke do dubrovnika U povodu Dana sv. Patrika 'pozelenile' poznate građevine diljem Hrvatske