Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
“Informirano za zeleno sutra”

Do zelenijeg grada edukacijama građana

Foto: Grad Sveta Nedelja
Tribinu je otvorio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, a sudjelovali su članovi gradske Uprave i stručnjaci za gospodarenje otpadom

Druga od četiri planirane javne tribine u okviru projekta “Informirano za zeleno sutra” održana je prošli ponedjeljak u Svetoj Nedelji. Podsjetimo, Grad je 19. srpnja lani sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt koji je potpisan s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Razdoblje provedbe projekta je od 1. lipnja 2018. godine do 2. veljače 2020. godine, a ukupna vrijednost iznosi 574.414,56 kuna, od čega Europska unija sudjeluje s 85 posto.

izložba u Strasbourgu Sveta Nedelja grad je koji promiče inovacije

Svrha ovih tribina jest educiranje i informiranje građana Grada Svete Nedelje i Općine Stupnik o održivom gospodarenju otpadom uključujući sprečavanje nastanka otpada, ponovnu uporabu predmeta, odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima i kućno kompostiranje. Organizacija javne tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iz Kohezijskog fonda, a ova tribina bila je posebno posvećena pravilnom odvajanju otpada, odvojenom prikupljanju i sakupljanju otpada.

Još jedno priznanje za poduzetništvo Gradu Svetoj Nedelji ‘Sveta Nedelja perjanica je gospodarskog razvoja’

Javnoj su tribini svojim stručnim znanjem pridonijeli Tamara Tarnik, stručnjakinja za gospodarenje otpadom, Vesna Centa iz poduzeća EKO-FLOR PLUS d.o.o i Maja Jerman Vranić iz poduzeća EKONERG. Događaj je otvorio zamjenik gradonačelnika g. Davor Nađi, a više informacija o projektu i važnosti projekta prezentirala je Martina Fabijan iz gradske Uprave. Prisutni su građani ovim događajem dobili uvid u teme i ciljeve projekta te su informirani o novostima iz područja održivog gospodarenja otpadom, a predstavljeno je i kako odvojeno prikupljanje otpada funkcionira na području Grada Sveta Nedelja i Općine Stupnik.

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika Odluka na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima