Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
samo ocjena i proglašenje najboljeg

Zelinska izložba vina i ove godine, ali bez zabave i gužvi

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Od 15. do 22. svibnja prikupljani uzorci koje su donosili vinari

Izložba vina kontinentalne Hrvatske, koja se svake godine željno iščekuje u Svetom Ivanu Zelini, održat će se i ove godine, i to 2. i 3. lipnja.

Projekt virtualne tržnice pokrenut je na inicijativu Grada Sveti Ivan Zelina Na Malom zelinskom placu do voća i povrća direktno s domaćih OPG-ova

Manifestacija je to i svojevrstan festival posvećen vinu, glavnom proizvodu ovog vinorodnog kraja, koji se održava već pola stoljeća, a 52. izdanje, u organizaciji Grada Sv. Ivan Zelina te uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije, bit će nešto drukčije od onog na koji su se tamošnji stanovnici navikli.

S obzirom na trenutnu situaciju s epidemijom koronavirusa, izostat će javna događanja i zabavni sadržaji, a održat će se samo ocjenjivanje i proglašenje najboljeg vina.

– Važno je održati kontinuitet naše izložbe, jer riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj s bogatom tradicijom i velikim interesom izlagača – kažu u Gradu Sveti Ivan Zelina, gdje su se od 15. do 22. svibnja prikupljali uzorci koje su donosili vinari.

Počela gradnja novog cjevovoda na području Svetog Ivana Zeline Više od 98% Zeline i Bedenice dobit će vodovod

Izlagači su bili obvezni dostaviti po šest boca vina za svaki prijavljeni uzorak u ambalaži od jedne ili 0,75 litara, a predikatna i desertna vina u originalnoj ambalaži od 0,2 do 0,75 litara. Boce opremljene etiketom, poručuju organizatori izložbe, ulaze i u natjecanje za najljepše vizualno rješenje boce.