Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Počela gradnja novog cjevovoda na području Svetog Ivana Zeline

Više od 98% Zeline i Bedenice dobit će vodovod

1/3
Foto: Zagrebačka županija
Na području Svetog Ivana Zeline rekonstruirat će se 5,4 km postojeće mreže i sagraditi novih 61,4 km magistralnih cjevovoda

Nakon Ivanić-Grada i Dugog Sela, u sklopu projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-istok, rekonstrukcija postojećeg i gradnja novog cjevovoda počela je i na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina. Početak radova obilježen je u naselju Breg Mokrički. U sklopu projekta na području vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina rekonstruirat će se 5,4 kilometra postojeće mreže i sagraditi novih 61,4 kilometara magistralnih cjevovoda. Sagradit će se i sedam hidrostanica.

Održana konferencija “Prilike za razvoj i napredak” Županija je u top pet po ugovorenim sredstvima iz EU

– Ovaj će projekt omogućiti spajanje više od 98 posto stanovništva Svetoga Ivana Zeline i općine Bedenica na vodoopskrbnu mrežu. Radovi bi trebali završiti za tri i pol godine – rekao je Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, koja je nositelj projekta.

U ime Županije, na početku radova na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina bio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

– Ključna stvar napravljena je prije nekoliko godina, kada smo se udružili, osnovali zajedničku tvrtku (Vodoopskrbu i odvodnju Zagrebačke županije) koja danas daje velike rezultate – rekao je Čičak.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec rekao je da je ovo dosad najveći projekt na području Zeline financiran sredstvima EU.

Dan jedinstvenoga europskog broja za hitne službe 112 obilježava se 11. veljače Centar 112 Zagreb lani je zaprimio 506.000 poziva, a sve ih je manje zlonamjernih

– Ljudi se danas svakako snalaze, imaju cisterne, skupljaju kišnicu, vodu im dovoze vatrogasci... Ovaj projekt prilika je da svaki stanovnik našega grada dobije priključak pitke vode – rekao je Košćec.