Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana konferencija “Prilike za razvoj i napredak”

Županija je u top pet po ugovorenim sredstvima iz EU

Foto: Zagrebačka županija
Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je 7,45 milijuna kuna

– Jedinice lokalne samouprave želimo potaknuti da u suradnji sa strukom krenu u certificiranje i dodatno se približe poduzetnicima, gospodarstvenicima, investitorima i drugima koji su prepoznali njihovo područje – riječi su kojima je Velimir Kokot, pročelnik Zagrebačke županije za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju, objasnio koji je cilj nove mjere “Certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem”.

Za 2020. godinu u proračunu predviđeno 14,6 milijuna kuna Prvi u državi po potporama u poljoprivredi

Jedna je to od mjera kojima će Županija u ovoj godini sufinancirati pripremu, prijavu i provedbu projekata koji se financiraju iz europskih fondova, a predstavila ih je na konferenciji “Prilike za razvoj i napredak”.

– Proračun Upravnog odjela za fondove EU ove je godine znatno porastao, a povećana su i sredstva namijenjena provedbi programa pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz fondova i programa EU. Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganje stavljamo 7,45 milijuna kuna – rekao je Kokot.

Zamjenica župana Nadica Žužak pritom je dodala da se dosad za JLS-e isplatilo oko 20 milijuna kuna.

Obilježena 60. godišnjica smrti blaženog Alojzija Stepinca Krašić nam je dao kardinale Stepinca i Kuharića

– Vjerujem da su i ta sredstva pomogla da Zagrebačka županija bude u top pet hrvatskih županija po iznosu ugovorenih sredstava iz fondova EU – rekla je zamjenica Žužak.