Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
izložba u Strasbourgu

Sveta Nedelja grad je koji promiče inovacije

Foto: Grad Sveta Nedelja
Nakon izložbe održana je i rasprava o inovacijama u Hrvatskoj, koju je uz zastupnika Škrleca otvorio gradonačelnik Dario Zurovec

U Strasbourgu je otvorena izložba “Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu” koju je organizirao hrvatski eurozastupnik Davor Škrlec. Posjetitelji su imali priliku vidjeti povijesne inovacije Nikole Tesle, Slavoljuba Penkale, Fausta Vrančića i drugih, a također su izložene suvremeni izumi naših inovatora i kompanija kao što su Rimac Automobili, Greyp Bikes, Končar i ALTPRO.

Još jedno priznanje za poduzetništvo Gradu Svetoj Nedelji ‘Sveta Nedelja perjanica je gospodarskog razvoja’

Predstavila se i tvrtka iz Svete Nedelje Incite code koja za sada jedina u Europi proizvodi štapiće za uši s drškom od papira umjesto plastike. 
Izložbu je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala, a u svom govoru osvrnula se i na Svetu Nedelju koja je zaslužila posebno mjesto na izložbi kao grad koji promiče inovacije i poduzetništvo.

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika Odluka na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima


– Ako EU želi odigrati značajnu ulogu u tome da učini ovaj svijet boljim mjestom i želi olakšati život ljudima, onda su nam za to potrebne snažne inovacije – istaknula je. Nakon izložbe održana je i rasprava o inovacijama u Hrvatskoj, koju je uz zastupnika Škrleca otvorio gradonačelnik Dario Zurovec.


– Ova priznanja dodatan su nam motiv da naš posao obavljamo s još većim entuzijazmom. Zato sam siguran da ćemo status grada koji promiče inovacije i poduzetništvo zadržati i u budućnosti. Sretan sam što smo postali primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem novca građana mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti, da bi se dodatno rasteretili građani i gospodarstvo te postigli pozitivni gospodarski efekt – istaknuo je.

Nagradu je primio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi U kategoriji gradova srednje veličine Sveta Nedelja najbolji grad za gospodarstvo u RH