Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nova dječja i sportska igrališta

Želimo u svim naseljima imati teren i osnovati malonogometnu ligu

Načelnik Mato Čičak kaže da se trude u sva mjesta ulagati podjednako
1/2
Foto: OPĆINA RUGVICA
Za gradnju igrališta u Oborovu i Preseki osigurano je 875 tisuća kuna. Između ostaloga sagradit će se i igralište u Sopu, a za igralište u Ježevu raspisan je natječaj

Općina Rugvica ravnomjerno ulaže u sva svoja naselja, kojih je u sklopu općine ukupno 23. Dolaskom na vlast, načelnik Mato Čičak nastoji ravnomjerno razvijati sve dijelove općine. Dosad su obnovljeni svi društveni domovi u naseljima, izgrađene su sjenice uz domove, asfaltirane su brojne ulice, a u tijeku je gradnja kanalizacije u cijeloj općini. Trenutačno, u petoj godini mandata, Čičak je usredotočen na dječja igrališta.

Radove je obišao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović sa svojim suradnicima Ulaganja u prigradska naselja Selo Taborište dobit će novo igralište

Za igru na svježem zraku

U Svibju je nedavno počela gradnja asfaltiranog igrališta, koje će dobiti i Oborovo, kazali su protekli tjedan u Općini. Kad radovi budu gotovi, mališani, ali i oni stariji moći će slobodno vrijeme provesti u igri i zabavi na svježem zraku.

– U Svibju sam obišao novo nogometno igralište i sjenicu. Uz sjenicu sagradit će se i dječje igralište kako bi naši sumještani mogli s obitelji provoditi slobodno vrijeme u prirodi. Ovakva igrališta sagradit će se i u Sopu, Ježevu i Preseki – najavio je načelnik i dodao da je, na inicijativu mještana i na veliko zadovoljstvo svih, riješen problem igrališta u Oborovu.

– Postojeće betonsko igralište stavit ćemo u funkciju, a danas je počela i realizacija malčiranjem i čišćenjem okoliša. Također, uz postojeće igralište napravit ćemo i kombinirano dječje igralište kako bi naši najmlađi mogli uživati u bezbrižnoj igri – poručio je načelnik Mato Čičak i najavio kako će se svoj djeci i mladima omogućiti jednaki uvjeti za igru.

Novi sportski tereni u Velikom parku u Našicama Novi sportski tereni Grade se dva terena za tenis, rukometno, odbojkaško i košarkaško igralište

– Trudimo se u sva naša mjesta ulagati podjednako – istaknuo je načelnik Čičak osvrnuvši se tako na sve što je napravljeno u Oborovu u posljednje četiri godine.

Nastavlja se rad Općine za djecu i mlade, a to se vidi i na prvoj sjednici nakon ljeta vijećnika Općinskog vijeća koji su usvojili polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020. Između ostalog, usvojen je i rebalans proračuna koji je napravljen kako bi se osigurala sredstva za nabavu radnih bilježnica za osnovnoškolce u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je za realizaciju izgradnje igrališta u Ježevu osigurano 100 tisuća kuna, uz 35 tisuća eura osiguranih preko lokalne akcijske grupe “Prigorje”.

– Želja nam je u svim naseljima sagraditi sportske terene kako bismo sljedeće godine mogli pokrenuti rugvičku malonogometnu ligu, što naši kolege iz Velike Gorice i Orla već imaju. Vjerujem da će se za to steći uvjeti – kazao je načelnik Mato Čičak, za čijeg je mandata puno uloženo za mlade i njihove potrebe.

– U ovom smjeru krenuli smo da bismo našoj djeci stvorili uvjete kako bi se mogli rekreirati i družiti, a napose postati sportaši i bolji ljudi – istaknuo je Čičak te dodao da bi se uz asfaltirana igrališta trebala sagraditi i kombinirana dječja igrališta i sjenice.

NOVA IGRALA Uređuju se dječja igrališta

Djeci i radne bilježnice

– Odlučili smo se ove godine za sufinanciranje radnih bilježnica i svega ostalog potrebnog. To je standard u općini koji traje već pet godina. Nažalost, Zagrebačka županija ove godine to nije mogla zbog velikih investicija u školstvu, većih od 100 milijuna kuna. Mi smo se zbog toga odlučili na ovo kako bi roditelji i djeca opet imali sve besplatno, jer je Vlada osigurala novac za udžbenike – kazao je načelnik Mato Čičak te napomenuo kako investicije u školstvu neće zaobići ni OŠ Rugvica.

Osim toga, rebalansom proračuna općine Rugvica ovim putem osigurana su sredstva za gradnju pristupne rampe na rijeci Savi, novac za odvoz otpada iz reciklažnog dvorišta, kao i za gradnju igrališta u Oborovu i Preseki za što je osigurano 875 tisuća kuna. Između ostaloga sagradit će se i igralište u Sopu, a za igralište u Ježevu raspisan je natječaj te se i početak tih radova može očekivati u skorijoj budućnosti.